Hadžije iz BiH klanjale dženazu u odsustvu Sulejmanu Tihiću

Hadžije iz BiH klanjale dženazu u odsustvu Sulejmanu Tihiću

Medina, 27. septebar 2014. (MINA) – Danas je na inicijativu reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića u haremu Poslanikove a.s. džamije u Medini klanjana dženaza u odsustvu rahmetli Sulejmanu Tihiću, dugogodišnjem predsjedniku SDA stranke i svojevremenom bošnjačkom članu Predsjedništva Bosne i Hercegvine. Dženazu koju su klanjale naše hadžije koje se nalaze u Medini predvodio je rukovodilac Ureda za hadž Nezim Halilović Muderis, koji je u izjavi za MINU kazao da se na ovaj način iskazuje poštovanje prema čovjeku koji je dao veliki doprinos afirmisanju kako države Bosne i Hercegovine tako i Bošnjaka kao naroda.

– Danas smo klanjali dženazu namaz predsjedniku SDA i ranijem članu Predsjedništvu BiH koji je dao značajan doprinos u afirmisanju i države i nas Bošnjaka kao naroda. Mi hadžije koje se nalazimo u Medini smo u Haremu Posalnikove a.s. džamije obavili dženazu namaz u želji da tom dženazom u odsustu iskažemo poštovanje prema tom čovjeku koji je od strane rahmetli predsjenika Izetbegovića dobio svoje povjerenje, kazao je Nezim Halilović.

Dženazu u odsustvu su klanjale i naše hadžije koje su u toku dana stigle u Mekku. Dženazu namaz je u mesdžidu hotela u kojem se nalaze naše hadžije predvodio Safet ef. Karahmetović, glavni imam Medžlisa IZ u Bosanskom Šamcu, rodnom gradu rahmetli Sulejmana Tihića.