Imami MIZ Bugojno posjetili MIZ Bijeljina

Imami MIZ Bugojno posjetili MIZ Bijeljina

Imami MIZ Bugojno, na čelu sa glavnim imamom Vehid ef. Arnautom, u utorak i srijedu 6. i 7. oktobra 2018.g. boravili su u posjeti MIZ Bijeljina. Tokom dvodnevne posjete domaćini su goste iz Bugojna upoznali sa trenutnim aktivnostima MIZ Bijeljina, projektima u fazi realizacije, a pored posjete i obilaska pet bijeljinskih džamija, gosti su imali priliku biti na parcelama Vakufskog poljoprivrednog dobra na kojima se obavlja jesenja sjetva pšenice.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo realizacijom posjete i druženja te se razgovaralo i o uzvratnoj posjeti i budućoj saradnji pogotovo kada je riječ o radu sa djecom i mladima.

Druženje sa dvanaest imama iz Bugojna završilo se u Mektebskom centru u Bijeljini gdje su domaćini goste upoznali sa svim oblicima rada sa djecom i mladima, te zajednički  naglasili potrebu razmjene iskustava imama kako bi misija Islamske zajednice u budućnosti bila još bolja i uspješnija.

U ime imama MIZ Bugojno glavni imam Vehid ef. domaćinima je uručio hediju u vidu karte Bosne i Hercegovine sa označenom teritorijalnom raspodjelom muftijstava i medžlisa Islamske zajednice.

“Ovo je prva zvanična posjeta imama jednog bosanskohercegovačkog medžlisa nama Bijeljini. Svakako se ovim putem želimo zhavaliti Vehid ef. Arnautu i njegovim saradnicima na zijaretu i lijepom druženju. Nadamo se da će se naše druženje nastaviti, jer druženje i konstruktivni razgovori svima nam mogu donijeti mnogo dobra, a pogotovo imamima koji se svakodnevno susreću sa izazovima, naročito kada je u pitanju rad sa djecom i mladima,”riječi su Samir ef. Camića, glavnog imama MIZ Bijeljina.