Ismail ef. Smajlović: Živjeti za islam, a ne od islama

Ismail ef. Smajlović: Živjeti za islam, a ne od islama

Jučer (12.01) je gost u programu Radija BIR bio Ismail ef. Smajlović, direktor Uprave za administrativne i pravne poslove Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Govorio je o vlastitim iskustvima rada u vojnom muftijstvu, angažmanu na organizovanju pomoći stradalim u poplavljenim područjima iz marta 2014. godine, planovima Uprave, reorganizaciji Rijaseta IZ, društvenoj poziciji Islamske zajednice, kadrovskoj i medijskoj politici, te drugim zanimljivim temama.

Istakao je da je ciljna grupa Uprave džemat i imam, sve drugo je servisna administracija koja treba opsluživati potrebe rada imama u džematima.

“Postavljen je princip… da mi budemo u misiji dobra, kao muslimani koji ćemo promovirati islamske vrijednosti,… uhvatiti se u koštac sa ovim što je izazov za ovu generaciju,… da živimo za islam a ne od islama!” – podsjetio je direktor Smajlović na poruku iz platforme Reisu-l-uleme.

Direktor Ismail ef. Smajlović najavljuje “rentgentsko skeniranje” Zajednice, a za priče o kadrovskoj opterećenosti rodbinskim vezama kaže da su priče besposličara.

Ovom emisijom je otvoren serijal emisija kojima Radio BIR predstavlja uprave Rijaseta, oblasti njihovog djelovanja, i njihove direktore.

Snimak cijelog razgovora sa Ismailom ef. Smajlovićem možete poslušati ovdje.

(BIR.ba)