Kandilji na munari Krpić džamije

Kandilji na munari Krpić džamije

Muslimani Bijeljine dočekali su mubarek mjesec ramazan bogatiji za kandilje na munari džamije Ahmed-age Krpića kod Gradske bolnice. Nakon Atik, Dašnice i Salihbegović džamije, ovo je četvrta bijeljinska džamija čija munara ima kandilje koji svijetle u mubarek noćima.

Krpic dzamija

Čuveni bijeljinski električari Mirsad Suljić i Hasan Pašić i ovdje su bili izvršitelji radova koje organizira d.o.o. „Murguzović“ Bijeljina. „Kandilje na munari Atik džamije radila je firma iz Tuzle, a na ostale tri džamije kandilje smo mi postavili. I ovdje se radi o štedljivim sijalicama, što nam omogućavaju nove tehnologije ovoga vremena. Postavili smo 36 sijalica ukupne snage 720 W i nadamo se da će, ako Bog da, dobro služiti,“ kazao je  Mirsad Suljić.
Inače, obnova Krpić džamije je u finalnoj fazi koja, prema planu MIZ Bijeljina, treba da bude završena ove godine. Obnova se dovršava zahvaljujući donatorskim sredstvima Envera Salkanovića i Milenka Stevanovića, a na osnovu molbe i nijeta Enverove majke hadži Fatima-hanume Salkanović.