Konkurs za dodjelu stipendija iz Fonda Bejtul-mal Islamske zajednice

Konkurs za dodjelu stipendija iz Fonda Bejtul-mal Islamske zajednice

Na 12. redovnoj sjednici Rijaseta Islamske zajednice u BiH održanoj 28. septembra 2023.godine, a na prijedlog Ureda za društvenu brigu, donesena je Odluka o raspisivanju Konkursa za dodjelu stipendija iz Fonda Bejtul-mal Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Stipendije iz ovog fonda će se dodjeljivati učenicima srednjih škola i studentima I ciklusa studija za jednu školsku/akademsku godinu, a koji zadovolje propisane kriterije.

Prednost pri dodjeli stipendije će biti data učenicima i studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa radi zadovoljenja socijalne pravičnosti i potrebe povećanja dostupnosti visokog obrazovanja, što bi potencijalni korisnici stipendija trebali opravdati svojim rezultatima, a na osnovu odluke Komisije za dodjelu stipendija iz Fonda Bejtul-mal Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Konkurs za dodjelu stipendija iz Fonda Bejtul-mal ostaje otvoren 20 dana od dana objavljivanja, a više informacija o načinu i uslovima prijave na konkurs mozete pronaći na zvaničnoj stranici Islamska Zajednica u Bosni i Hercegovini