KURBAN-BAJRAM JE U SUBOTU 4. OKTOBRA

KURBAN-BAJRAM JE U SUBOTU 4. OKTOBRA

Centralna bajramska svečanost na području Medžlisa islamske zajednice Bijeljina održat će se u Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji. Bajram namaz će imamiti i bajramsku hutbu održati glavni bijeljinski imam Samir ef. Camić. Tradicionalna, 13. po redu, Kurban-bajramska akademija održat će se u ponedjeljak 6. oktobra u Centru za kulturu u Bijeljini, sa početkom u 19:00 sati.

Prema Takvimu Rijaseta IZ u BiH prvi dan Kurban bajrama je u subotu 4. oktobra 2014. godine.

Centralna bajramska svečanost u BiH će se održati u Sarajevu, u Gazi Husrev begovoj džamiji. Bajram namaz će imamiti i bajramsku hutbu održati reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

Centralna bajramska svečanost na području Muftiluka tuzlanskog bit će održana u džamiji Kralj Abdullah u Tuzli. Bajram namaz će imamiti muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Na području Medžlisa islamske zajednice Bijeljina, koje obuhvata općinu Ugljevik i gradsku zonu Bijeljine, bajram namaz klanjat će se u pet džamija.

Centralna bajramska svečanost održat će se u Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji u Bijeljini.

Bajram namaz je u 07:26 sati. Nakon sabah namaza (06:10 sati) bajramski vaz će održati Mirsad ef. Okanović, imam Atik džamije. Bajram namaz će imamiti i bajramsku hutbu održati glavni bijeljinski imam Samir ef. Camić.

Tradicionalna, 13. po redu, Kurban-bajramska akademija održat će se u ponedjeljak  6. oktobra u Centru za kulturu u Bijeljini, sa početkom u 19:00 sati.