Jedan ashab je spravio hranu i pozvao Poslanika s.a.v.s. i ashabe. Nakon što je iznijeo hranu pred goste, jedan od njih se izmakao. Poslanik ga je upitao šta mu je, a on je odgovorio: Ja postim. Poslanik mu reče: Tvoj brat se potrudio i napravio hranu a ti kažeš: 'Ja postim'. Nego ti jedi sada, a posti drugi dan za ovaj današnji.

Kurbanjena Janjica džamija

Kurbanjena Janjica džamija

Medžlis islamske zajednice Bijeljina u nedjelju 22.06.2008.g. organizovao je kurbanjenje Janjica džamije u bijeljinskom naselju Pašine Bašče, čija obnova je nastavljena u maju ove godine i planirana je da se završi do ovogodišnjeg Ramazanskog bajrama.

Uprkos velikoj vrućini, prigodnoj vjerskoj svečanosti prisustvovao je veliki broj džematlija, te delegacija humanitarne organizacije “Mercy International” iz Kuvajta putem koje su obezbijeđena sredstva za nastavak obnove ove džamije.
Direktor “Mercy Iternational” Sarajevo, El Ayman Fakay, rekao je da je zadovoljan dinamikom radova.

“Iskoristio bih se prilikom i da prenesem selam donatorke iz Kuvajta, gospođe Fetuh El Bedr, koja je donirala 125.000 KM za obnovu ove džamije. Ona šalje selame svima u Bijeljini i želi da džamija bude završena na vrijeme i da uvijek bude puna vjernika,” rekao je El Ayman u Bijeljini.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh