Lejletul-Bedr, 17. noć ramazana u Ahmed-age Krpića džamiji u Bijeljini

Lejletul-Bedr, 17. noć ramazana u Ahmed-age Krpića džamiji u Bijeljini

“Budite dostojanstveni na svakom mjestu i ponosni na svoju domovinu i svoju vjeru. Mi se nemamo čega stidjeti, a naš Bedr je bila odbrana od agresije i naš opstanak,” kazao je Ismail ef. Smajlović, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u utorak 21. maja 2019. godine, odnosno 17. ramazana 1440. h.g., u bijeljinskoj Ahmed-age Krpića džamiji.

Nekadašnji vojni muftija, Ismail efendija Smajlović je 17. noći ramazana predvodio delegaciju Rijaseta koja je zijaretila ove krajeve Bosne i Hercegovine, a zajedno sa muftijom tuzlanskim Vahid efendijom Fazlovićem, bili su na iftaru u Janji, gdje je muftija ostao na jacija namazu i teravih namazu, a članovi delegacije Rijaseta otišli u razne džemate dva medžlisa, Janje i Bijeljine, ali i u Loznici u susjednoj Srbiji.

U bijeljinskoj Krpić džamiji bilo je posebno svečano, a Ismail ef. Smajlović je nakon jacija namaza i teravih namaza, zatim  mevludskog programa u izvođenju imama i članova hora Mektebskog centra Bijeljina, održao prigodni vaz okupljenim džematlijama.

Kako je sve izgledalo u 17. noći ramazana, pogledajte na našim fotografijama.