Lejletul-Kadr u Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji u Bijeljini

Lejletul-Kadr u Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji u Bijeljini

Lejletul-Kadr, noć vrijednija od 1000 mjeseci, u kojoj je počela objava Kur'ana, obilježena je u petak 31. maja 2019. godine u Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji u Bijeljini. Veliki broj džematlija okupio se da u zajedničkom ibadetu obilježi 27. noć ramazana, mjeseca posta, preispitivanja, dove i oprosta.

Nakon jacija namaza i teravih namaza, mevludski prigodni program su izveli naši imami i članovi hora Mektebskog centra, dovu Uzvišenom Stvoritelju uputio je glavni imam MIZ Bijeljina Samir ef. Camić, a potom se prisutnima obratio Mirsad ef. Okanović, imam Atik džamije.

“Lijepa je ova naša džamija i lijepo vas je u njoj vidjeti, naročito našu djecu i omladinu. Jer, najljepši ukrasi džamije su njene džematlije. Samo, nemojte da u džamiju dolazite samo u Noći Kadr, nemojte da to postane navika. Učite i upućujte i sebe i svoju djecu da svaki dan dolazite u džamiju, jer to nam je obaveza, to nam je propisano,” poručio je Mirsad ef. Okanović.

Vrijedne džematlije pripremile su ukusne kolače i druge slatkiše koji su prisutnima podijeljeni u ovoj noći ibadeta i ramazanskog druženja.

Nakon ponoći klanjana su četiri rekata nafila namaza, salatul-tesbih, koji je predvodio glavni imam Samir ef. Camić, a dio džematlija je sa svojim imamima ostao u džamiji do sehura, mukabele i sabah namaza, u zikru i ibadetu.

Napomena:

Uoči 27. noći postavljen je šator u kojem će se u subotu 1. juna 2019. godine organizirati veliki iftar za 500 ljudi. Pozivamo sve džematlije, njihove prijatelje i goste iz okolnih medžlisa, ali i iz dijaspore, da nam se pridruže na ovom iftaru. Bujrum.