MEĐUNARODNI MEMORIJALNI TURNIR “HIMZO DŽAMBO”

MEĐUNARODNI  MEMORIJALNI  TURNIR “HIMZO DŽAMBO”

Pobjednik MNK Kaskada

SL272941

Predstavljanje ekipa

Malonogometni klub Kaskada u subotu 17. Januara 2008.god. u Gračanici organizovao je II malonogometni memorijalni turnir „Himzo Džambo”, koji je i ove odine imao međunarodni karakter.
Na turniru su učestvovale ekipe : Bratstva, Zmaja iz Gradačca, Gradine iz Srebrenika i Zavidovića, MNK Mirakl Bijeljina i selekcija Županje , te domaćin Kaskada.
Generalni pokrovitelj turnira bio je općinski načelnik Nusret Helić, koji je kratkim obraćanjem na svečanoj ceremenoji i otvorio turnir.

Igralo se po kup sistemu, a u prvom krugu postignuti su sljedeći rezultati:
• Bratsvo – Brčko distrikt 3:1
• Selekcija Županje – MNK Mirakl Bijeljina 3:4
• Gradina – Zmaj 0:5
• Kaskada – Zavidovići 7:6

U polufinalnim susretima ekipa Bratstva savladala je Zmaj sa 6:4, a ekipa Kaskade ekipu iz Bijeljine sa 3:2.
Susret za 3. mjesto donio je kvalitetan nogomet , a na kraju je ekipa Zmaja iz Gradačca savladala MNK Mirakl iz Bijeljine sa 6:4.

SL272949

Ulfet Krdžić i Mujčić Nermin MNK KASKADA

U reprizi finala sa prošlog turnira sastali su stari poznanici i sportski rivali Bratstvo i Kaskada, a i konačni rezultat je bio sličan , naime slavila je ponovo kaskada rezultatom 3:1 i tako osvjila veliki prelazni i pehar u trajno vlasništvo.
Za najboljeg golmana turnira stručni žiri je proglasio Jasmina Begića iz ekipe Bratstva, najbolji strijelac bio je Sead Buljubašić iz Zmaja, a najbolji igrač Muamer Oručević, kapiten Kaskade.