Od Ebu Hurejre r.a. se prenosi da je Poslanik sallallahu 'alejhi ve sellem rekao: Pogledajte u one koji su niži od vas, a ne u one koji su viši od vas, to je najbolji način da izbjegnete omalovažavanje Allahove blagodati prema vama.

MEĐUNARODNI MEMORIJALNI TURNIR “HIMZO DŽAMBO”

MEĐUNARODNI  MEMORIJALNI  TURNIR “HIMZO DŽAMBO”

Pobjednik MNK Kaskada

SL272941

Predstavljanje ekipa

Malonogometni klub Kaskada u subotu 17. Januara 2008.god. u Gračanici organizovao je II malonogometni memorijalni turnir „Himzo Džambo”, koji je i ove odine imao međunarodni karakter.
Na turniru su učestvovale ekipe : Bratstva, Zmaja iz Gradačca, Gradine iz Srebrenika i Zavidovića, MNK Mirakl Bijeljina i selekcija Županje , te domaćin Kaskada.
Generalni pokrovitelj turnira bio je općinski načelnik Nusret Helić, koji je kratkim obraćanjem na svečanoj ceremenoji i otvorio turnir.

Igralo se po kup sistemu, a u prvom krugu postignuti su sljedeći rezultati:
• Bratsvo – Brčko distrikt 3:1
• Selekcija Županje – MNK Mirakl Bijeljina 3:4
• Gradina – Zmaj 0:5
• Kaskada – Zavidovići 7:6

U polufinalnim susretima ekipa Bratstva savladala je Zmaj sa 6:4, a ekipa Kaskade ekipu iz Bijeljine sa 3:2.
Susret za 3. mjesto donio je kvalitetan nogomet , a na kraju je ekipa Zmaja iz Gradačca savladala MNK Mirakl iz Bijeljine sa 6:4.

SL272949

Ulfet Krdžić i Mujčić Nermin MNK KASKADA

U reprizi finala sa prošlog turnira sastali su stari poznanici i sportski rivali Bratstvo i Kaskada, a i konačni rezultat je bio sličan , naime slavila je ponovo kaskada rezultatom 3:1 i tako osvjila veliki prelazni i pehar u trajno vlasništvo.
Za najboljeg golmana turnira stručni žiri je proglasio Jasmina Begića iz ekipe Bratstva, najbolji strijelac bio je Sead Buljubašić iz Zmaja, a najbolji igrač Muamer Oručević, kapiten Kaskade.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh