Mekteb za predškolski uzrast Bijeljina danas obilježava petu godišnjicu rada (FOTO)

Mekteb za predškolski uzrast Bijeljina danas obilježava petu godišnjicu rada (FOTO)

Mekteb je riječ arapskog porijekla, a označava mjesto gdje se piše i uči. Mektebski centar izgradjen je 2008. godine, a odjeljenje za predškolski uzrast osnovano je 19.4.2015. godine.

Mekteb za predškolski uzrast rezultat je dugogodišnje potrebe i želje da našim najmladjima pružimo mjesto gdje mogu kvalitetno provesti svoje vrijeme uz igru i razne učeće, praktične i kreativne aktivnosti. Predškolski uzrast je “zlatno doba” u odrastanju svakog djeteta i u tom periodu najviše možemo uticati na dijete i usmjeriti ga ka istinskim vrijednostima u životu koje u današnjem vremenu devalviraju.


U Mektebu za predškolski uzrast djeca imaju mogućnost da obrađuju razne teme iz oblasti prirode, jezika, početnih pojmova matematike, razvijaju svoje sposobnosti i vještine, uče o pravilima ponašanja koje zagovaraju naša vjera i tradicija. Također, djeci je na raspolaganju i mektebska igraonica sa svim potrebnim elementima za igru gdje djeca najviše vole da provode vrijeme tokom toplijih dana.


Veliku zahvalnost i podršku dugujemo našim roditeljima, koji su nam ukazali svoje povjerenje. Osim što redovno dovode djecu u Mekteb za predškolski uzrast, učestvuju i u različitim radionicama i pomažu nam tokom pripreme djece za priredbe. Zahvaljujemo se roditeljima koji čak i u ovim vanrednim okolnostima pružaju nam svoju podršku i saradnju i redovno sa djecom obavljaju zadatke koje im šaljemo.


Ovo je mali jubilej, ali značajan. Hvala svima onima koji pomažu i učestvuju u radu Mekteba za predškolski uzrast na bilo koji način.


Mi ćemo se i dalje truditi, bez obzira na sve, da naš rad učinimo još boljim i kvalitetnijim, u boljim vremenima, ako Bog da.


Neka je blagoslovljen i radostan ovaj dan, uz molbu Svemilosnom da sve druge rođendane Mekteba za predškolski uzrast obilježimo u boljim vremenima bez pandemije, da obilježimo svečanom priredbom sa mnogo musafira kako je bilo planirano krajem marta ove godine.


Čuvajmo svoje zdravlje i neka nas čuva Dragi Bog.

 

Pedagoški tim Mekteba za predškolski uzrast Bijeljina

 

UŽIVAJTE U GALERIJI FOTOGRAFIJA!