Prenosi se od Enesa ibn Malika da je Allahov Poslanik, s.a.w.s., rekao: Zemlja svakog dana s deset stvari moli i kaže: 'O sine Ademov! Šetaš se po mojim leđima, a završit ćeš u mom trbuhu. Griješiš na mojim leđima, a ispraštat ćeš u mom trbuhu. Smiješ se na meni, a plakat ćeš u meni. Raduješ se na meni, a tugovat ćeš u meni. Skupljaš blago na meni, a kajat ćeš se u meni. Jedeš zabranjeno na meni, a bit ćeš pojeden u meni. Oholiš se na meni, a bit ćeš slab u meni. Hodaš veseo po meni, a zadesit ćeš se tužan u meni. Šetaš po svijetu na meni, a bit ćeš u tmini na meni. Ideš u društvu po meni, a završit ćeš sam u meni'.

MEKTEBSKA LIGA REGIJA „PODRINJE“ 2009

MEKTEBSKA LIGA REGIJA „PODRINJE“ 2009

U organizaciji Medžlisa islamske zajednice Bijeljina, 10.05.2009. godine na sportskim terenima u krugu preduzeće „Dimex”, nekadašnje Fabrike obuće „Zenit” Bijeljina, održan je malonogometni turnir za polaznike mektebske nastave sa područja šest medžlisa Islamske zajednice iz sjeveroistočne Bosne. Turnir je održan u okviru šeste sezone Rijasetovog programa mektebskih sportskih takmičenja, regija Podrinje, a ekipe medžlisa islamske zajednice iz Bijeljine, Janje, Zvornika, Srebrenice, Bratunca i Vlasenice odmjerile su snage u ugodnom sportskom ambijentu. Prvo mjesto osvojila je ekipa MIZ Srebrenica koja je u odlučujućoj utakmici pobijedila ekipu MIZ Bratunac.

POBJEDNIČKA EKIPA MIZ SREBRENICA

regija3U toku pauze Ahmet Duraković iz Klise, općina Zvornik, pokazao je svoje umijeće žongliranja sa nogometnom loptom, navukavši sportski dres dok mu je lopta bila na vratu.
MIZ Bijeljina posebno se zahvalio Vukanu Đorđeviću, vlasniku pekare „Fontana” iz Bijeljine, koji je sve učesnike ovog malonogometnog turnira počastio svojim pekarskim proizvodima.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh