Merhametov iftar za omladinu Mektebskog centra

Merhametov iftar za omladinu Mektebskog centra

Nakon što se hor Mektepskog centra Bijeljina vratio sa uspješnog nastupa u Sarajevu, na završnoj večeri manifestacije “Ramazan u Bosni”, večer kasnije, 22. juna 2016. godine u Mektepskom centru u Bijeljini upriličen je Merhametov iftar za članove omladinskih sekcija i vjerne džematlije Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

Iftar za 60 osoba organizirao je i u potpunosti sa svojom ekipom realizirao Regionalni odbor MDD “Merhamet” Tuzla u saradnju sa bijeljinskim “Merhametom” koji vodi Azra Medinić. Iftarska sofra, ukusna jela sa neizbježnim bosanskim somunima pripremljeni su i dovezeni iz Tuzle, a za poseban ugođaj pobrinuli su se koordinator tuzlanskog Merhameta Zijad Dardagan i njegovi saradnici Faruk, Amila, Samira i Sabaheta.

Zijad Dardagan je kazao da ovakve iftare pripremaju već godinama, a tokom ovogodišnjeg ramazana, pored Bijeljine, iftari će biti realizirani u Bratuncu, Zvorniku, Srebrenici, Bosanskom Šamcu. “Ramazan je posebna prilika da ibadetimo i postačima upriličimo zaslužene iftare. Mnogi od njih tokom godine podržavaju i pomažu rad naše organizacije. Mi možemo toliko da učinimo za naše ljude u Bosni i Hercegovini, posebno u manjem bh. entitetu,” kazao je Dardagan.

Svim prisutnima i gostima iz Tuzle obratio se Samir ef. Camić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina. “Draga omladino, vi ste posebno aktivni tokom ramazana i zbog toga vam se zahvaljujem u ime rukovodstva našeg Medžlisa. Vi ste i na teravijama i na mukabelama i na svim ibadetima. Na Baščaršiji ste osvjetlali naš obraz i predstavili se u najboljem izdanju. Vi ste svakako zaslužili ovaj iftar koji su nam pripremili prijatelji iz tuzlanskog Merhameta, da ih Dragi Allah nagradi za njihov trud,” kazao je Samir ef. Camić.