Mevlud u džematu Srednja Trnova povodom rođenja Muhammeda a.s.

Mevlud u džematu Srednja Trnova povodom rođenja Muhammeda a.s.

U sklopu mevludskih svečanosti, u petak 21. septembra 2024. godine u Hajrija džamiji u džematu Srednja Trnova, poslije akšam namaza održan je treći mevlud na području Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, povodom obilježavanja rođenja posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda, a.s.. Ova svečanost je okupila vjernike iz svih bijeljinskih džemata koji vole i prate sunnet poslanika Muhammeda a.s..

Mevludski program je počeo učenjem časnog Kur'ana, a kompletan mevludski program pripremili i izveli su imami Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

Vazu nasihat večerašnje mevludske svečanosti održao je Samir ef. Camić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina. Samir efendija tokom vaza na mevludu u Srednjoj Trnavi ukazao je na važnost džemata i zajedništva te prisutnim džematlijama naveo nekoliko primjera iz života Muhammeda a.s. kako treba da se ophodimo jedni prema drugima. Glavni imam je govorio i o važnosti mevluda koje smo nekada obilježavali i u našim kućama, o bereketu koji donosi obilježavanje mevluda, koliko se za to dadnemo malo a višestruko nam se vrati.

Naredna mevludska svečanost je u petak 27. septembra 2024. godine u džematu Janjari.