MIZ BIJELJINA KUPIO KUĆU BAKIRA PAŠIĆA

MIZ BIJELJINA KUPIO KUĆU BAKIRA PAŠIĆA

Elhamdulillah, vakuf Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina ovoga ljeta uvećan je za još jednu vrijednu nekretninu. Zahvaljujući Rijasetu Islamske zajednice u BiH, Muftijstvu tuzlanskom i Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, kupljena je kuća advokata Bakira Pašića u strogom centru Bijeljine.

Medžlis IZ Bijeljina sada je u posjedu oko 250 m2 stambenog i poslovnog prostora i isto toliko kvadratnih metara dvorišta. U Pašića kući na adresi Patrijarha Pavla 6. MIZ Bijeljina već decenijama ima kancelariju od 42 m2. Stanovi u ovoj kući vlasništvo su tri bošnjačke porodice, od čega je pola kuće u vlasništvu tuzlanskog advokata Bakira Pašića, koji je rodom iz Bijeljine. Proteklih godina ukazala se prilika da se kupi dio koji je njegovo vlasništvo, da se obezbijede adekvatnije prostorije za unapređenje poslovanja, a ovoga ljeta nijet se, hvala Allahu, realizira.

Nakon što je mjesec prije potpisan ugovor, u petak 26. jula 2017. godine obavljena je primopredaja ove vrijedne nekretnine, o čemu je sačinjen zapisnik. Bakir Pašić došao je sa suprugom, sinom i malom unukom, a u ime MIZ Bijeljina dočekali su ih Mirsad ef. Okanović, imam Atik džamije i Emir Musli, predsjednik MIZ Bijeljina. Kao i tokom dosadašnjih pregovora, sve je obavljeno u najboljem redu i sa dobrom voljom, uz konstataciju da je nekretnina kupljena po povoljnoj cijeni, što Bakira Pašića svrstava i u vakife Islamske zajednice u BiH.

Molimo Allaha, dželešanuhu, da svojom milošću i bereketom nagradi prodavca i vakifa i cijelu njegovu porodicu. Jedan od simbola Bijeljina ovako će biti pošteđen rušenja, a Medžlis Islamske zajednice dobija adekvatan poslovni i stambeni prostor zahvaljujući razumijevanju ministra Edina Ramića, muftije tuzlanskog Vahid ef. Fazlovića i reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića. Allah ih nagradio!