MIZ Bijeljina prikupio preko 30 tona brašna za izbjeglice iz Sirije koje borave u Turskoj

MIZ Bijeljina prikupio preko 30 tona brašna za izbjeglice iz Sirije koje borave u Turskoj

Piše: Emir Musli…

Dragi naši Bijeljinci, uspješno je privedena kraju akcija prikupljanja brašna za izbjeglice iz Sirije koje borave u izbjegličkim kampovima u Turskoj. Elhamdulillah, na području Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina prikupljeno je 30,5 tona brašna i manja količina drugih namirnica. Molimo Uzvišenog Allaha da pomoć što prije stigne do onih kojima je najpotrebnija. Amin.

I na području Medžlisa Islamske zajednice Janja ova akcija je provedena više nego uspješno. Prikupljeno je 39,6 tona brašna, 1386 litara ulja i 138 paketa pempasa. Elhamdulillah, Bijeljina, Janja i Ugljevik prikupili su ukupno oko 70 tona brašna. Sve je otpremljeno na odredište na kojem se prikuplja pomoć svih medžlisa i odakle će se početkom aprila transportovati ka Turskoj.

Bijeljinski džemati prikupili su 21,5 tonu, među kojima su 3,5 tone brašna pet semberskih mlinova koji su se odazvali našem pozivu. Naši džemati u opštini Ugljevik prikupili su 9 tona, što je ukupno 30,5 tona brašna. Iako smo u potpunosti povratnički Medžlis, akcija je bila više nego uspješna.

Ponosni smo na naše džematlije i sve ljude dobre volje.

Da im Allah ukabuli i upiše u dobra djela. Amin!