MIZ BIJELJINA UNAPREĐUJE SVOJE VAKUFSKO POLJOPRIVREDNO DOBRO U BIJELJINSKIM DŽEMATIMA

MIZ BIJELJINA UNAPREĐUJE SVOJE VAKUFSKO POLJOPRIVREDNO DOBRO U BIJELJINSKIM DŽEMATIMA

Piše: Mirsad ef. Okanović, imam Sultan Sulejmanove Atik džamije,…

Drage džematlije, poštovani prijatelji, braćo i sestre, pred nama je jedan od možda najvažnijih projekata za naš džemat. Medžlis Islamske zajednice i Džemat Bijeljina su uz vašu svesrdnu pomoć do sada uspjeli realizovati mnoge projekte i na tome smo vam neizmjerno zahvalni. Vaša imena će ostati upisana kako ovodunjalučkim tako i ahiretskim slovima da ste bili od onih koji su od svoga imetka davali za zajednicu i džemat.


Pred nama je Projekat koji će naš džemat i našu zajednicu učiniti ekonomski stabilnim i neovisnim, a s druge strane će se otvoriti mogućnost i za nova radna mjesta. Naš džemat Bijeljina u svome vlasništvu ima 150 dunuma zemlje i, hvala Allahu, već tri godine uspješno obradjujemo plodne semberske oranice. Za te potrebe smo putem turske Agencije za razvoj i medjunarodnu koordinaciju TIKA te Crvenog polumjeseca uspjeli nabaviti traktor od 49 konjskih snaga sa potrebnim priključcima te jedan manji traktor.


Od ove godine naša namjera je da, putem iznajmljivanja ili uvakufljenja, obradive površine zemljišta povećamo na 300 dunuma, a možda i više. Za tu površinu obradive zemlje, ali i za postojeće stanje obradivog zemljišta, potreban nam je jedan jači i veći traktor, koji nam je ovih dana u ponudi.


Mi kao džemat nismo u mogućnosti da izdvojimo cjelokupan iznos za nabavku većeg traktora. 
S toga vas pozivamo, da nam u Ime Allaha pomognete onoliko koliko možete, a ako ne možete finansijski pomoći, onda možete dovom i riječima podrške.

Za sve koji bi pomogli, za dodatne informacije na raspolaganju su kontakt telefoni su 062 459 000 (Mirsad ef. Okanović) i 055 226 250 (Ured MIZ Bijeljina).

Neka nas Allah Uzvišeni učvrsti na putu zajedničkog dobra.