Mreža mladih Ilijaš u posjeti Bijeljini

Mreža mladih Ilijaš u posjeti Bijeljini

Mladi iz džemata sa područja Općine Ilijaš, predvodjeni koordinatorom za rad sa mladima Dženan ef. Mahmutovićem i Amel ef. Šehovićem, u subotu 28.04.2018. godine posjetili su Bijeljinu.

Tom prilikom mladi sa područja Općine Ilijaš su posjetili Mektebski centar i sultan Sulejmanovu Atik džamiju gdje su obavili ikindiju namaz. Domaćini su se zahvalili mladima i imamima Dženan efendiji i Amel efendiji na posjeti, te goste upoznali sa aktivnostima koje se održavaju u Mektebskom centru.

Takodjer, naše musafire smo upoznali i sa kratkim historijatom Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, sa posebnim osvrtom na historiju naših džamija. Sa našim gostima smo dogovorili uzvratnu posjetu, kada će mladi iz Bijeljine posjetiti Ilijaš i družiti se sa svojim vršnjacima.

Inače, posjeta Bijeljini realizirana je u okviru cjelodnevne ekskurzije Mreže mladih Ilijaš, tokom koje su posjetili nanu Fatu Orlović, Divič, Janju, a nakon Bijeljine, u povratku ka Sarajevu posjetili su tuzlansku Behram-begovu medresu.