Muftija Fazlović i ministar Ramić razgovarali o nastavku saradnje i zajedničkim projektima pomoći povratnicima

Muftija Fazlović i ministar Ramić razgovarali o nastavku saradnje i zajedničkim projektima pomoći povratnicima

Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović primio je u ponedjeljak, 14. novembra 2022. godine, federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica dr. Edina Ramića.

Muftija Fazlović se zahvalio ministru Ramiću na saradnji i podršci Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica projektima Muftijstva tuzlanskog. Posebno je istakao podršku ministra Ramića i njegovih saradnika ljudima koji žive u sredinama u koje su se vratili nakon što su bili protjerani.

“Saradnja sa Federalnim ministarstvom raseljenijh osoba i izbjeglica traje dugi niz godina. Zahvalni smo ministru Ramiću na uspješnoj saradnji. Širom Muftiluka tuzlanskog smo uspješno realizirali projekte koji koriste Islamskoj zajednici a posebno se to odnosi na projekte u Podrinju, Semberiji, Posavini”, kazao je muftija Fazlović.

Razgovarano je o prioritetnim projektima koji se realizuju u džematima i medžlisima na području Muftiluka tuzlanskog, a posebno o projektima medžlisa Islamske zajednice Bratunac, Bijeljina i Vlasenica.

Muftija Fazlović i ministar Ramić obišli su gradilište objekta B Muftijstva tuzlanskog te su posjetili Behram-begovu medresu. S direktorom dr. Ahmedom Hatunićem je razgovarano o radu Behram-begove medrese u kojoj se školuje veliki broj djece iz Podrinja, Posavine i drugih povratničkih sredina. Naglašena je važnost pomoći Behram-begovoj medresi na podizanju kvaliteta odgoja i obrazovanja ali i razvoja infrastrukture s obzirom na veliki broj učenika koji pohađaju ovu školu.

Ministar Ramić je izrazio zadovoljstvo brojem djece iz povratničkih sredina koja pohađaju Behram-begovu medresu.

“Medresa decenijama nudi šansu djeci i roditeljima koji su odlučili da se vrate na svoja imanja. Uspješne generacije izlaze iz ove obrazovne ustanove, uporedo su to moralne ličnosti, koje će sutra voditi ozbiljne procese u našoj domovini. Zahvalni smo Muftijstvu tuzlanskom i Behram-begovoj medresi na posvećenoj pažnji prema učenicima koji dolaze iz povratničkih mjesta”, kazao je ministar Ramić.

PREUZETO SA: Muftijstvo tuzlansko