Poslanik s.a.w.s. kaže: Ko pomiluje glavu siročeta – radi Allaha dž.š. – za svaku pomilovanu dlaku će mu se upisati po jedno dobro djelo, a ko se bude na pravi način starao o siročetu ja i on ćemo zajedno biti u džennetu – kao ova dva prsta!

MUFTIJA TUZLANSKI NAJOŠTRIJE OSUDIO ČIN PALJENJA ZASTAVE

MUFTIJA TUZLANSKI NAJOŠTRIJE OSUDIO ČIN PALJENJA ZASTAVE

U saopćenju za javnost, u povodu paljenja zastave na pravoslavnoj crkvi u Tuzli, koje je izdalo Muftijstvo tuzlansko, najoštrije je osuđeno paljenje zastave na pravoslavnoj crkvi.
U saopćenju se kaže:
– U ime Islamske zajednice, Muftija tuzlanski najoštrije osuđuje čin paljenja zastave na pravoslavnoj crkvi u Tuzli.
Duboko razumijemo osjećaje pravoslavnih vjernika uzrokovane ovim činom, jer su i objekti Islamske zajednice često meta napada, koji svakako imaju posebnu težinu kada se dešavaju u vrijeme vjerskih praznika.
Kao vjerska zajednica zahtijevamo od nadležnih organa države da se vinovnici ovog čina što hitnije pronađu i primjereno kazne.
Također, očekujemo od građana Tuzle i lokalne vlasti da daju sve od sebe kako bi se zaštitilo svačije pravo na ispovijedanje vjere i kako bi se vjerske svetinje poštovale.
Ujedno, svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti čestitamo nastupajuće praznike, ističe se u saopćenju Muftijstva tuzlanskog.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh