Muftija tuzlanski se sastao sa palestinskim ambasadorom

Muftija tuzlanski se sastao sa palestinskim ambasadorom

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je 11. novembra ove godine u svome uredu primio ambasadora Palestine u BiH NJ.E. Razaqa Namoora.

Muftija Fazlović je upoznao ambasadora Namoora s vjerskim i društvenim životom muslimana na području Muftiluka tuzlanskog, naročito u povratničkim džematima. Naglasio je važnost uspostavljanja veza između dvaju muslimanskih zajednica (u Bosni i Hercegovini i Palestini) i dolaska palestinskih studenata u BiH i njihovih napora da studiraju u našoj zemlji.

Ambasador Namoor prenio je muftiji selame predsjednika Mahmuda Abasa. Zahvalivši se na prijemu, iskazao je svoja lijepa osjećanja, razumijevajući poziciju muslimana Bošnjaka u Europi. Naglasio je kolika je u islamu data važnost posjećivanju svetih mjesta, a jedno od njih je svakako i Mesdžidul-Aksa u Jerusalemu. S tim u vezi je uputio poziv Bošnjacima da, uprkos svim administrativnim barijerama, posjete Palestinu i harem Mesdžidul-Aksa.

Susretu u Muftijstvu tuzlanskom prisustvovali su i Madžid Ma'ruf, predsjednik Udruženja Palestinske zajednice u BiH, i Ahmed Hatunić, direktor Behram-begove medrese u Tuzli.

(muftiluktz.net)