Načelnik opštine Ugljevik u posjeti Mjesnoj zajednici Srednja Trnova

Načelnik opštine Ugljevik u posjeti Mjesnoj zajednici Srednja Trnova

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić i Nihad Redžić, odbornik u Skupštini Opštine Ugljevik, u srijedu 4. marta 2020. godine, posjetili su povratničku mjesnu zajednicu Srednja Trnova. Domaćini su im bili džematski imam Sedin ef. Pirić, članovi džematskog odbora i grupa mještana. Ovom susretu prisustvovali Samir ef. Camić i Emir Musli, glavni imam i predsjednik Medžlisa Islamske zajednica Bijeljina, kojem džemat Srednja Trnova organizaciono pripada.

Načelnik Perić imao je priliku vidjeti realizaciju projekta izgradnje dijela ograde oko mezarja u Srednjoj Trnovi, za šta je, na incijativu OO SDA Ugljevik, opština Ugljevik izvojila 15.000 KM. Razgovarano je o mogućnostima sanacije i nasipanja lokalnih makadamskih puteva u ovoj mjesnoj zajednici, o podsticajima stočarima te o pomoći za sanaciju stambenih objekata povratnika.

Perić je prisutne kratko upoznao sa mogućnostima koje opština nudi svim svojim građanima, te ih pozvao da pokreću inicijative i projekte kako bi se uslovi za život u ovim krajevima konstantno poboljšavali.

Muriz Ahmetović, ispred okupljenih mještana, i odbornik Nihad Redžić podsjetili su na ranije projekte, od kojih su najvrijedniji asfaltiranja puta i postavljanje ulične rasvjete u Srednjoj Trnovi. Posebno je istaknuta vrijednost izgradnje novog vodovoda.

Samir ef. Camić istaknuo je kontinuitet podrške načelnika Perića projektima ove mjesne zajednice i džemata, kao bitnu odliku odnosa lokalne vlasti i povratnika. Izrazio je nadu da će tako biti i u budućnosti.

Nakon razgovora na otvorenom i vjetrovitom, Braća Edin i Nermin Muhamedbegović bili su domaćini u svom domu, gdje se popila kafa i nastavio prigodni razgovor u prijatnoj atmosferi. Braća Muhamedbegović su svoje porodice zasnovali u rodnoj Srednjoj Trnovi, gdje se uspješno bave stočarstvom i voćarstvom.