Novi iskorak u poslovanju RTV IZ BIR

Novi iskorak u poslovanju RTV IZ BIR

www.bir.ba

Radio-televizija BIR se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa, shodno dozvoli koju je izdala Regulatorna agencija za komunikacije BiH (RAK). Osam godina smo se bavili proizvodnjom i emitovanjem radijskog programa, izuzevši projekat Ramazanskog TV programa koji smo realizovali u saradnji sa Upravom za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH i vanjskim saradnicima.

“TV produkcija novi je iskorak u našem poslovanju. Tehnička podrška BBI banke i njenih osnivača Islamskoj zajednici u BiH bila je snažan vjetar u leđa njenom razvoju. Sa ponosom možemo ozvaničiti i početak rada TV produkcije BIR. Prvi projekat koji samostalno realiziramo jeste video snimanje hutbi iz Gazi Husrev-begove džamije”,  saopćeno je iz Radio TV Islamske zajednice Bir.

Iz ovog medija Islamske zajednice najavljujena je realizacija Ramazanskog TV programa i ove godine, koji će se naći u besplatnoj ponudi svim zainteresiranim medijima, a bit će realizirani i dokumentarne emisije, prilozi i filmovi. Kako je navedeno na web-portalu Radija Bir, osim TV programa, kada je u pitanju mjesec Ramazan, u planu su i radijske emisije koje će biti besplatno ponuđene zainteresiranim radio stanicama.

“Predstoje nam dalja kadrovska i tehničko-tehnološka unapređenja TV produkcije. Za sada naše projekte možete pratiti na našem Youtube kanalu i web portalu www.bir.ba. Na raspolaganju smo, također, za saradnju sa svim zainteresiranim medijskim kućama”, saopćeno je iz Radio TV Islamske zajednice Bir.

(Bir.ba)