Održan prvi zajednički iftar u ramazanu 1440. h.g.

Održan prvi zajednički iftar u ramazanu 1440. h.g.

U okviru tradicionalog projekta MIZ Bijeljina, Ramazanski iftari, prvi zajednički iftar u  ramazanu 1440. h.g. održan je u Mektebskom centru u Bijeljini, u nedjelju 12.05.2019. pod finansijskim pokroviteljstvom Crvenog polumjeseca Ujedinjenih Arapskih Emirata i u organizaciji omladine, članova Mektebskog centra, njihovih roditelja, imama i muallima.

Zajednički iftar organizovan je za stotinu postača, među kojima su pozvani, i svi se odazvali pozivu, članovi Skupštine i Izvršnog odbora MIZ Bijeljina, članovi svih džematskih odbora, imami, mutevelije i najaktivnije džematlije, te omladina koja je učestvovala u organizaciji iftara.

Sa zadovoljstvom konstatujemo da su svi pozvani došli na iftar, a njima se obratio Samir ef. Camić, glavni imam MIZ BIjeljina, posebno istaknuvši važnost zajedništva i međusobne podrške u realizaciji misije Islamske zajednice na ovim prostorima. U Mektebskom centru klanjan je akšam namaz, a jacija namaz i teravih namaz klanjani su u džamijama na području MIZ Bijeljina.