Održan tradicionalni “Iftar u Beču”

Održan tradicionalni “Iftar u Beču”

Sada već tradicionalni “Iftar u Beču”, elhamdulillah, za delegaciju Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina i naše džematlije koji žive i rade u glavnom gradu Austrije, upriličen je u nedjelju 19. maja 2019. godine u restoranu “XxXL”, vlasništvo Damira Čauševića, koji je bio i finansijski pokrovitelj ovog susreta.

Na ovom ramazanskom ibadetu okupilo se 25 učesnika, najviše do sada, koji su se odazvali pozivu MIZ Bijeljina i Damira Čauševića. Iftar je bio prilika za ugodno druženje i prigodni razgovor o planovima za dovršetak obnove bijeljinskih džamija, što je projekat koji naši Bijeljinci u Beču i cijeloj Austriji podržavaju od prvog dana.

Delegacija MIZ Bijeljina, u sastavu Samir ef. Camić, glavni imam, Mirsad ef. Okanović, imam Atik džamije, Damir Salkanović, sekretar i Amel Hasanović, uposlenik Prateće službe, upoznala je sve prisutne sa planom da se u naredne tri do četiri godine dovrši obnova preostale tri bijeljinske džamije, za šta su se stekle objektivne pretpostavke. O svemu tome, naše prijatelje i džematlije širom Evrope i svijeta upoznat ćemo ovih dana i putem interneta.

Es-selamu alejkum i mislite na Domovinu i rodni kraj, ma gdje da se nalazite u ovim ramazanskim danima!