Održana druga po redu Mektebska akademija Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina

Održana druga po redu Mektebska akademija Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina

Druga po redu Mektebska akademija Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina održana je u subotu 20. maja 2017. godine u Domu kulture u džematu Atmačići. Prigodnom programu u izvođenju naših mekteblija prisustvovao je veći broj polaznika mekteba, njihovi roditelji te imami, muallimi i aktivisti iz svih džemata MIZ Bijeljina.

U uvodnom obraćanju, o značaju mektebske nastave govorio je glavni imam MIZ Bijeljina Samir ef. Camić, a potom su se prigodnim kraćim programom predstavili svi mektebi našeg medžlisa, u kojima mektebsku nastavu redovno pohađa oko 200 polaznika.

Hvala Allahu, Mektebska akademija bila je i prilika da imami i muallimi svim redovnim polaznicima mekteba uruče pohvale. Zaslužene plakete i priznanja dobili su i učesnici na ovogodišnjim mektebskim takmičenjima, dok je posebno priznanje dobio dječak Malik Okanović, za osvojeno treće mjesto u kategoriji kiraet za mlađi uzrast, kao predstavnik MIZ Bijeljina i Muftijstva tuzlanskog na takmičenju na nivou Rijaseta IZ u BiH.

Za dugogodišnju saradnju zahvalnice su dobili i dvojica imama koji su u protekloj godini napustili službu u Medžlisu Islamske zajednice Bijeljina. Molimo Uzvišenog Allaha da im svima uveća nafaku, a naše mlade mekteblije sačuva na putu istinske vjere i sticanja znanja. Amin ja Rabbi.