Održana IV redovna godišnja sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina

Održana IV redovna godišnja sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina

Četvrta redovna godišnja sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, u mandatu 2015-2018. godina, održana je u subotu 24. februara 2018. godine poslije podne namaza u Mektebskom centru u Bijeljini. Sjednici je prisustvovao i Muhamed ef. Hasanspahić, sekretar Muftijstva tuzlanskog i izaslanik muftije tuzlanskog Vahid ef. Fazlovića.

Sjednici je prisustvovalo 20 od ukupno 27 članova Skupštine, a četvoro je bilo opravdano odsutno. Predsjedavajući Skupštine Damir ef. Čokić rukovodio je sjednicom na kojoj su razmatrani izvještaji o radu u 2017. godini te plan rada za 2018. godinu.

Razmatrani su i, uz djelimične izmjene i preporuke, usvojeni izvještaj o radu Glavnog imama, izvještaj o radu Izvršnog odbora i administrativno-pravnom poslovanju, finansijski izvještaj za 2017. te finansijski plan za 2018. i u konačnici, razmatran je i usvojen plan rada za 2018. godinu.

Usvojene su preporuke, odluke i zaključci koji su u domenu rada Skupštine, a tiču se rada Izvršnog odbora i svih službi, sa akcentom na izradi petogodišnje Strategije rada Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, koja treba da bude urađena do polovine maja ove godine, odnosno do Ramazana.

Piše: E. Musli

Foto: A. Šehović