Jedan ashab je spravio hranu i pozvao Poslanika s.a.v.s. i ashabe. Nakon što je iznijeo hranu pred goste, jedan od njih se izmakao. Poslanik ga je upitao šta mu je, a on je odgovorio: Ja postim. Poslanik mu reče: Tvoj brat se potrudio i napravio hranu a ti kažeš: 'Ja postim'. Nego ti jedi sada, a posti drugi dan za ovaj današnji.

Održana IV redovna godišnja sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina

Održana IV redovna godišnja sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina

Četvrta redovna godišnja sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, u mandatu 2015-2018. godina, održana je u subotu 24. februara 2018. godine poslije podne namaza u Mektebskom centru u Bijeljini. Sjednici je prisustvovao i Muhamed ef. Hasanspahić, sekretar Muftijstva tuzlanskog i izaslanik muftije tuzlanskog Vahid ef. Fazlovića.

Sjednici je prisustvovalo 20 od ukupno 27 članova Skupštine, a četvoro je bilo opravdano odsutno. Predsjedavajući Skupštine Damir ef. Čokić rukovodio je sjednicom na kojoj su razmatrani izvještaji o radu u 2017. godini te plan rada za 2018. godinu.

Razmatrani su i, uz djelimične izmjene i preporuke, usvojeni izvještaj o radu Glavnog imama, izvještaj o radu Izvršnog odbora i administrativno-pravnom poslovanju, finansijski izvještaj za 2017. te finansijski plan za 2018. i u konačnici, razmatran je i usvojen plan rada za 2018. godinu.

Usvojene su preporuke, odluke i zaključci koji su u domenu rada Skupštine, a tiču se rada Izvršnog odbora i svih službi, sa akcentom na izradi petogodišnje Strategije rada Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, koja treba da bude urađena do polovine maja ove godine, odnosno do Ramazana.

Piše: E. Musli

Foto: A. Šehović

 

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh