ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE BIJELJINA

ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE BIJELJINA

Nakon verifikacije rezultata izbora sa konstituirajuće sjednice Skupštine MIZ Bijeljina,  od strane Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, novoizabrani članovi Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, u četvrtak 15 . rebiul-ahira 1436. h.g.,  odnosno 5. februara 2015. godine, u prostorijama Medžlisa održali su konstituirajuću sjednicu i izbor predsjednika Izvršnog odbora.

Sjednicu je vodio najstariji član Izvršnog odbora, Hamdija Murguzović, a u periodu 2015-2018. godina IO MIZ Bijeljina djelovat će u sastavu Hamdija Murguzović, Nihad Redžić, Dževid Ahmetović, Nedžad Mujanović, Mirsad ef. Okanović, Emir Musli te glavni imam Samir ef. Camić, koji je član IO po položaju. Jednoglasno je usvojen prijedlog da predsjednik IO, u drugom mandatu, bude Emir Musli.

Već narednog četvrtka, 12. februara, zakazana je prva, pripremna sjednica IO za prvu redovnu Skupštinu MIZ Bijeljina u 2015. godini, na kojoj će se razmatrati izvještaji za proteklu, planovi za tekuću godinu te prijedlozi za strategiju djelovanja u četvorogodišnjem periodu.