Održana radionica o vještinama liderstva i menadžmenta

Održana radionica o vještinama liderstva i menadžmenta

www.cns.ba…Ceremonijom dodjele certifikata 11. februara 2015. godine u Centru za lično i profesionalno usavršavanje (CLPU) u Sarajevu okončana je dvodnevna radionica pod nazivom „Vještine liderstva i menadžmenta“. Organizatori ove radionice su Uprava za obrazovanje i nauku i Uprava za vanjske odnose i dijasporu Rijaseta IZ-e u BiH u partnerstvu sa Centrom za napredne studije. Čestike Samir ef. Camiću, glavnom imamu MIZ Bijeljina, na još jednom uspješno završenom seminaru i zasluženom certifikatu.

IMG_4685-1024x683

Radionica predstavlja kontinuitet rada na Platformi o saradnji Islamske zajednice i organizacija islamskog određenja koje djeluju u BiH, a pohađali su je imami, te uposlenice i uposlenici Islamske zajednice, kao i rukovodioci i aktivisti organizacija islamskog određenja. Krajem 2014. godine održan je četverodnevni seminar na temu „Projektni menadžment za civilno društvo“, te je ova radionica samo jedna u nizu planiranih aktivnosti s ciljem jačanja saradnje Islamske zajednice i nevladinog sektora, kao i unapređenja realizacije aktivnosti unutar pojedinačnih kolektiva.

Polaznici ove radionice, njih četrdeset (40), imali su priliku trenirati i unaprijediti svoje vještine na polju komunikacije, konflikt menadžmenta, liderstva, timskog rada, rukovođenja sastankom i samog donošenja odluka kroz predavanja, prezentacije, kreativne igre, diskusije i testiranja.

IMG_4724-1024x683

Certifikat je uručen polaznicima koji su ispunili sve obaveze predviđene programom, a uručili su ih dr. Amir Karić, direktor Uprave za nauku i obrazovanje i Medina Mehmedović-Mulalić, koordinatorica pri Upravi za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta IZ-e u BiH za saradnju sa nevladinim organizacijama.