ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SJEDNICA SKUPŠTINE MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE BIJELJINA

ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SJEDNICA SKUPŠTINE MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE BIJELJINA

Redovna godišnja sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, treća u mandatu 2019-2022, uz sve potrebne mjere uvedene povodom pandemije korona virusa, održana je u subotu 20. februara 2021. godine u Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji u Bijeljini.

U ime Muftijstva tuzlanskog, sjednici je prisustvovao dr Sead ef. Seljubac, a sjednicom je predsjedavao Damir ef. Čokić, imam džemata Janjari. Prigodno Ašere proučio je Šemso ef. Ibranović, imam džemata Glinje, a članove Skupštine o pripremljenim dokumentima i radnom materijalu upoznali su glavni imam Samir ef. Camić i predsjednik Izvršnog odbora Emir Musli.

Nakon što je sedmicu ranije Izvršni odbor usvojio zaključke i preporuke za Skupštinu, na subotnjoj sjednici Skupštine su u redovnoj proceduri usvojeni: Izvještaj o radu Medžlisa za 2020. godinu, Finansijski izvještaj za 2020. godinu, te Plan rada i Budžet za 2021. godinu.

Opšti zaključak o funkcionisanju medžlisa u uslovima pandemije korona virusa, kojim je bila obilježena 2020. godina, je pozitivan, a nadati te se da će se tako nastaviti i u tekućoj godini.

U svom obraćanju, dr Sead ef. Seljubac je pozitivno ocijenio rad medžlisa i dobro priipremljenu sjednicu Skupštine, uz preporuke da se i dalje unapređuje realiziranje osnovne misije Islamske zajednice, a to je promoviranje vjere i činjenja dobra, nakon čega je proučio Dovu.

 

MIZ Bijeljina – Foto: Muamer Camić