Održana redovna sjednica Savjeta muftije tuzlanskog

Održana redovna sjednica Savjeta muftije tuzlanskog

Poseban akcenat je stavljen na poplave i klizišta koja su pogodila veliki broj džemata i muslimana.

U Tuzli je danas (18. juna 2014. godine) održana redovna predramazanska sjednica Savjeta muftije tuzlanskog.

Radom sjednice je rukovodio muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, a prisustvovali su joj svi glavni imami s područja Muftijstva tuzlanskog, pomoćnik muftije Sead-ef. Seljubac, sekretar Muftijstva Muamer-ef. Zukić i pomoćnik za nastavu direktora Behram-begove medrese Mensur-ef. Husić.

U obimnom dnevnom redu sjednice ističe se rasprava o aktivnostima Islamske zajednice u BiH na ovome području u proteklom periodu. Poseban akcenat u raspravi je stavljen na poplave i klizišta koja su pogodila veliki broj džemata i muslimana na području Muftijstva tuzlanskog. Konstatirano je da su imami i službenici institucija Islamske zajednice u BiH uložili sve napore da se pomogne svim ljudima koje je zahvatila ova nedaća. Također je u okviru ove tačke razmatran plan aktivnosti za naredni period, a koji se tiče pružanja dalje podrške pogođenima.

Na sjednici Savjeta je kazano da će ramazan, kao mjesec posebnoga duhovnog ozračja za vjernike, biti dobra prilika da se duhovno raspoloženje ljudi odrazi na solidarnost koja i dalje ostaje važan princip u rješavanju nevolja koje su zadesile ovo područje.
Jedno od posebno važnih pitanja o kojem se raspravljalo jesu i pripreme za kolektivnu dženazu u Potočarima.