Održana smotra folklora

Održana smotra folklora

Iako organizatori smotre folklora “VEČE PRIJATELJA” svake godine strahuju da će zbog kiše biti prisiljeni otkazati izvođenje programa, ove godine je, u subotu 28. maja 2011.godine, žal u očima domaćina i onih koji su došli u goste bio više nego očit!
Kiša se skoro cijeli dan spuštala na Rašljane. Na svu sreću, vrijeme je ipak poslužilo, pa je sa polusatnim zakašnjenjem legendarni Enver Šadinlija, u ulozi voditelja programa, pozvao predsjednika BKUD „Azra”, gospodina Muju Šabanovića da svečano otvore smotru folklora „Veče prijatelja 2011”.

SONY DSCPred izuzetno velikim brojem posjetilaca entuzijasti BKUD-a “Azra” ugostili su više od 300 učesnika iz kulturno-umjetničkih udruženja iz BiH i inostranstva.
Ovoj smotri prisustvovala su sva najavljena udruženja osim SKUD “KREPŠIĆ” čiji se članovi, iz opravdanih razloga, nisu mogli pojaviti na ovoj manifestaciji.
Učešće u programu uzeli su: KUD Blagaj, KUD „Bratstvo” Ripač, RKUD „Darda” RH, GFA Maglaj, KUD „Rodna gruda” RH, KUD „Osman Rešidović” Brka, KUD „Vikići” Bihać, KUD „Brčansko kolo” Brčko, KUD „Bosna” Lukavac, folklorna sekcija Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina i dvije postave BKUD „Azra”.

SONY DSCProgram je zvanično počeo u 16:30 sati otvaranjem izložbe starina, a eksponati su izloženi u prostorijama Devete OŠ u Rašljanima. U 18:00h planiran je defile svih učesnika u programu, ali je zbog vremenskih neprilika odgođen do 19:00 sati. Tek u 19:30 počeo je centralni dio programa, odnosno izvedbe pripremljenih koreografija.
Kao specijalni gost, u zabavnom dijelu programa, kako je to i najavljeno pojavila se popularna folk pjevačica Adela Šečić, ali je prije njenog nastupa, kao iznenađenje večeri, legendarni Sejo Pitić , sa nekoliko numera počastio sve prisutne.
Zahvaljujemo se BKUD “Azra” na lijepom i nezaboravnom dočeku u nadi da ćemo imati prilike za još ovakvih druženja.

Samira Ćosić