Održano opštinsko takmičenje iz vjeronauke

Održano opštinsko takmičenje iz vjeronauke

U prostorijama JU Osnovna škola “Meša Selimović” u Janji, u kabinetu islamske vjeronauke, danas 9. marta 2024. godine održano je opštinsko takmičenje iz vjeronauke za učenike VIII i IX razreda.

Takmičenju je pristupilo 17 učenika iz nekoliko osnovnih škola sa područja Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina i Janja koji su se kvalifikovali na prethodno održanim školskim takmičenjima.

Takmičenjenje je otvorio domaćin takmičenja prof. Samir Baćevac, a zatim i Glavni imam MIZ Janja hafiz Omer ef. Camić koji se u kratkom obraćanju osvrnuo na značaj učenja, rada i truda na Allahovom putu, posebno kod naših mlađih naraštaja, a zatim zaželio uspjeh u izradi testova svim takmičarima.

Testator je ovaj puta bila psiholog prof. Amila Durgutović koja je pratila tok izrade testova a nakon toga su testovi pregledani i bodovani komisijski u sastavu: prof. Enisa Okanović, prof. Mustafa Hrustanbegović i prof. Samir Baćevac. Nakon pregledanih testova, bodovanja i naknadne kontrole, utvrđeni su sledeći rezultati za prva tri mjesta:

 

VIII razred

1. Nedžla Baćevac JU Osnovna škola “Meša Selimović” sa osvojenih 71 bod,

2. Nadija Maslić JU Osnovna škola “Jovan Dučić” Bijeljina, 68 bodova,

3. Ajla Ibišević JU Osnovna škola “Jovan Dučić” Bijeljina, 65,5 bodova,

 

IX razred

1. Davud OkanovićJU Osnovna škola ” Sveti Sava” Bijeljina sa osvojenih 85,5 bodova,

2. Roberto Bajrić JU Osnovna škola “Knez Ivo od Semberije” Bijeljina, 63 boda,

3. Indira Simnica JU Osnovna škola”Meša Selimović” Janja, 61 bod.

 

Tokom proglašenja rezultata podijeljene su priznanja i novčane nagrade koje su obezbijedili Medžlisi islamske zajednice Bijeljina i Janja kako bi učenike nagradili za njihov trud i podstakli na učenje, rad i uložen trud.

Nagrade uz prigodne nasihate je udijelio glavni imam MIZ Bijeljina Samir ef. Camić.

Iskrene čestitke svim učesnicima i takmičarima koji su pokazali zavidne rezultate u znanju na ovom zahtjevnom takmičenju.

Ramazan šerif mubarek olsun.