Omladinski iftari u Behram-begovoj medresi

Omladinski iftari u Behram-begovoj medresi

Dio ramazanskog plana muftije tuzlanskog mr. Vahid ef. Fazlovića su iftari za omladinu i istaknute Bošnjakinje. Na iftaru za omladinu koji je upriličen 25.7.2013. godine u prostorijama Behram-begove medrese bilo je prisutno oko 200 mladića i djevojaka, predstavnika najvećeg broja medžlisa, velikog broja džemata i omladinskih udruženja koja djeluju na području Muftijstva tuzlanskog. Najveći broj među omladinom bili su studenti, a među njima je bio znatan broj magistara i doktora.

 

oml-ift-bhmed-07-2013-3

Cilj organiziranja ovog iftara je akcentiranje važnosti snažnijeg uključivanja mladih ljudi u tokove Islamske zajednice, poticaj njihovih vjerskih aktivnosti i međusobnog upoznavanja i zbližavanja. Pored Muftije tuzlanskog iftaru su prisustvovali direktor medrese Ahmed Hatunić i njegovi pomoćnici Mehmedalija Čandić i mr. Mensur Husić.

Nakon uvodnog govora direktora Behram-begove medrese, prisutnim se obratio muftija tuzlanski mr. Vahid ef. Fazlović na temu ”Ramazan je mjesec furkana”. Iftaru su i prisustvovali i predstavnici turske Fondacije Zakat sa sjedištem u Americi, koji su izrazili želju da svojim prilozima sudjeluju u organizaciji iftara.

U petak, 26.07.2013. godine, u Behram-begovoj medresi upriličen je iftar za 100 Bošnjakinja sa područja Muftijstva tuzlanskog s ciljem da se međusobno upoznaju, te da u okviru programa Islamske zajednice aktivno doprinesu njenoj misiji.

E.K.