Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: Vjernici gledaju na svoje grijehe kao na to da sjede pod jednim brdom strahujući da se ono ne obruši na njih, dok griješnici gledaju na svoje grijehe kao na običnu muhu koja im stane na nos, pa je oni rukom svojom otjeraju!
(Buhari)


Omladinski iftari u Behram-begovoj medresi

Omladinski iftari u Behram-begovoj medresi

Dio ramazanskog plana muftije tuzlanskog mr. Vahid ef. Fazlovića su iftari za omladinu i istaknute Bošnjakinje. Na iftaru za omladinu koji je upriličen 25.7.2013. godine u prostorijama Behram-begove medrese bilo je prisutno oko 200 mladića i djevojaka, predstavnika najvećeg broja medžlisa, velikog broja džemata i omladinskih udruženja koja djeluju na području Muftijstva tuzlanskog. Najveći broj među omladinom bili su studenti, a među njima je bio znatan broj magistara i doktora.

 

oml-ift-bhmed-07-2013-3

Cilj organiziranja ovog iftara je akcentiranje važnosti snažnijeg uključivanja mladih ljudi u tokove Islamske zajednice, poticaj njihovih vjerskih aktivnosti i međusobnog upoznavanja i zbližavanja. Pored Muftije tuzlanskog iftaru su prisustvovali direktor medrese Ahmed Hatunić i njegovi pomoćnici Mehmedalija Čandić i mr. Mensur Husić.

Nakon uvodnog govora direktora Behram-begove medrese, prisutnim se obratio muftija tuzlanski mr. Vahid ef. Fazlović na temu ”Ramazan je mjesec furkana”. Iftaru su i prisustvovali i predstavnici turske Fondacije Zakat sa sjedištem u Americi, koji su izrazili želju da svojim prilozima sudjeluju u organizaciji iftara.

U petak, 26.07.2013. godine, u Behram-begovoj medresi upriličen je iftar za 100 Bošnjakinja sa područja Muftijstva tuzlanskog s ciljem da se međusobno upoznaju, te da u okviru programa Islamske zajednice aktivno doprinesu njenoj misiji.

E.K.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh