Općinsko takmičenje iz Islamske vjeronauke održalo se proteklog vikenda u Osnovnoj školi “Meša Selimović” u Janji.

Općinsko takmičenje iz Islamske vjeronauke održalo se proteklog vikenda u Osnovnoj školi “Meša Selimović” u Janji.

Pišu: muallima Enisa Okanović i muallim Samir Baćevac

Pogledajte fotografije i rezultate sa 7. opštinskog takmičenja iz Islamske vjeronauke u JU O.Š. Meša Selimović u Janji. Ukupno se takmičilo 16 učenika iz  pet osnovnih škola sa područja Grada Bijeljina.

Takmičili su se učenici 8. i 9. razreda koji su se kvalifikovali na školskom takmičenju. U oštroj konkurenciji, 1. mjesto za 8. razred zauzela je učenica Medina Rešidović iz Janje, 2. mjesto Abdulah Mujkanović takođe iz Janje, dok je treće mjesto zauzeo Semir Medić iz Bijeljine. Za 9. razrede prva tri mjesta su zauzeli: 1. Anadin Mujić iz Bijeljine, 2. Nermina Zejnilović iz Bijeljine i 3.mjesto Nermina Gradaščević iz Janje.

Komisiju za ocjenjivanje su činili prof. Omer ef. Camić, prof. Samir Baćevac, Prof. Senad Karić i prof. Azra Sadiković zamjenik direktora Škole. Regionalno takmičenje je planirano za 24.3.2018. godine u Živinicama.

Iskrene čestitke svim takmičarima koji su učestvovali na takmičenju, posebno Bijeljincima koji pohađaju nastavu vjeronauke u većim kombinacijama, a ostvaruju lijepe rezultate.
Anadin Mujić 1. mjesto IX razred, OŠ Vuk Karadžić Bijeljina;
Nermina Zejnilović 2. mjesto IX razred, OŠ Sveti Sava Bijeljina;
Džana Pašalić 4. mjesto IX razred, OŠ Sveti Sava Bijeljina; 
Adelisa Seferović 5. mjesto IX razred, OŠ Jovan Dučić Bijeljina;
Semir Medić 3. mjesto VIII razred, OŠ Jovan Dučić Bijeljina i
Damir Islamović 5. mjesto VIII razred, OŠ Jovan Dučić Bijeljina