Ibn Abbas, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Kada bi čovjek imao punu dolinu zlata, zaželio bi da ima dvije doline, a njegova usta neće ništa napuniti do prašina, a Allah prima pokajanje od onog ko se pokaje.
(Muttefekun alejhi)


OŠTEĆENI NIŠANI NA MEZARJU BRČANSKA MALTA U BIJELJINI

OŠTEĆENI NIŠANI NA MEZARJU BRČANSKA MALTA U BIJELJINI

Za sada nepoznati počinitelji, u noći 28. na 29. septembar, srušili su i oštetili pet nišana na mezarju Brčanska malta u Bijeljini. Radnici D.o.o. “Murguzović, koji ovih dana izrađuju betonske staze u ovom mezarju, prijavili su policiji ovaj vandalski čin. Policijska patrola izašla je na lica mjesta kako bi na osnovu tragova, paljevine vatre u krugu mezarja i pomoću mogućih svjedoka pokušala otkriti počinitelje, potvrdio je Dragomir Perić, portparol CJB Bijeljina.

Samir ef. Camić, glavni bijeljinski imam, rekao je da Islamska zajednica oštro osuđuje ovaj rušilački čin, te da očekuje da policija otkrije počinitelje. “Bilo ko da je ovo učinio, a vidi se da se te noći u mezarju palila vatra i da se pio alkohol, treba da se pronađe i osudi zbog skrnavljenja svetog mjesta i nanesene duhovne i materijalne štete,” rekao je Samir ef. Camić.

 

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh