Prenosi se od Enesa ibn Malika da je Allahov Poslanik, s.a.w.s., rekao: Zemlja svakog dana s deset stvari moli i kaže: 'O sine Ademov! Šetaš se po mojim leđima, a završit ćeš u mom trbuhu. Griješiš na mojim leđima, a ispraštat ćeš u mom trbuhu. Smiješ se na meni, a plakat ćeš u meni. Raduješ se na meni, a tugovat ćeš u meni. Skupljaš blago na meni, a kajat ćeš se u meni. Jedeš zabranjeno na meni, a bit ćeš pojeden u meni. Oholiš se na meni, a bit ćeš slab u meni. Hodaš veseo po meni, a zadesit ćeš se tužan u meni. Šetaš po svijetu na meni, a bit ćeš u tmini na meni. Ideš u društvu po meni, a završit ćeš sam u meni'.

OŠTEĆENI NIŠANI NA MEZARJU BRČANSKA MALTA U BIJELJINI

OŠTEĆENI NIŠANI NA MEZARJU BRČANSKA MALTA U BIJELJINI

Za sada nepoznati počinitelji, u noći 28. na 29. septembar, srušili su i oštetili pet nišana na mezarju Brčanska malta u Bijeljini. Radnici D.o.o. “Murguzović, koji ovih dana izrađuju betonske staze u ovom mezarju, prijavili su policiji ovaj vandalski čin. Policijska patrola izašla je na lica mjesta kako bi na osnovu tragova, paljevine vatre u krugu mezarja i pomoću mogućih svjedoka pokušala otkriti počinitelje, potvrdio je Dragomir Perić, portparol CJB Bijeljina.

Samir ef. Camić, glavni bijeljinski imam, rekao je da Islamska zajednica oštro osuđuje ovaj rušilački čin, te da očekuje da policija otkrije počinitelje. “Bilo ko da je ovo učinio, a vidi se da se te noći u mezarju palila vatra i da se pio alkohol, treba da se pronađe i osudi zbog skrnavljenja svetog mjesta i nanesene duhovne i materijalne štete,” rekao je Samir ef. Camić.

 

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh