Otvorenje džamije u Atmačićima

Otvorenje džamije u Atmačićima

Pred više od 5.000 vjernika u Atmačićima je 10.08.2008.g. otvorena u ratu porušena džamija.
Na ceremoniji otvaranja vjernicima su se obratili izaslanik reisu-l-uleme IZ u BiH dr. Mustafe ef. Cerića muftija banjlučki Edhem ef. Čamdžić i izaslanik muftije tuzlanskog Husein ef. Kavazovića prof. Bekir ef. Šabić.
Pored predstavnika islamske zajednice vjernicima su se obratili i Senija Bubić predsjednica glavnog odbora SDA BiH te Ramiz Salkić, poslanik u narodnoj skupštini entiteta RS.
„Želim vam čestitati i kazati da sam ponosan i sretan što se nalazim u džematu koji je svojim primjerom pokazao da zna šta je domovina i zajednica… Vi ste pokazali smjelost u teškim vremenima te pokazali drugima kakav odnos trebamo imati prema domovini i zajednici.
Dragi Atmačani, u svoje srce ugradite ljubav umjesto mržnje, a umjesto osvete ugradite dovu za istinom i pravdom”- rekao je okupljenim Atmačanima i njihovim gostima ef. Čamdžić.
Obnova Atmadža džamije je koštala oko 150.000 KM. Važno je istaći da su mještani Atmačića u većem dijelu učestvovali u obnovi džamije, a u pomoć je pritekla sa svojim skromnim prilogom Općina Ugljevik i MIZ-e Bijeljina.