Pokopani jedenaestogodišnja Selma Sarajlić i Muhamed Mulabdić

Pokopani jedenaestogodišnja Selma Sarajlić i Muhamed Mulabdić

Jedanaestogodišnja Selma Sarajlić posljednja je pronađena i identificirana žrtva porodice Sarajlić…

Na šehidskom mezarju Lipić-Selimovići 18. 07.2999.g. klanjana je dženaza i pokopani su posmrtni ostaci šehida Muhameda Mulabdića (28) i Selme Sarajlić (11), ubijenih 1992. godine u Bijeljini. Dženazu, koju je klanjalo nekoliko stotina Bošnjaka Bijeljine, Janje i Tuzle, predvodili su imami Samir ef. Camić i Mirsad ef. Okanović. Tevhid za bijeljinske šehide proučen je u Atik džamiji.

Mulabdić je ubijen 2. aprila 1992. u naletu Arkanovih zločinaca u dijelu Bijeljine pored gradske bolnice, u podrumu u kojem je ubijeno još 17 ljudi. Ukopan je sutradan, bez vjerskog obreda, u bijeljinsko mezarje Pilakuša, zajedno s ostalim ubijenima. Prije tri godine tijelo je ekshumirano radi obdukcije, a želja porodice bila je da bude ukopan u šehidsko mezarje Lipić-Selimovići.

Jedanaestogodišnja Selma Sarajlić posljednja je pronađena i identificirana žrtva porodice Sarajlić. Ubijena je krajem septembra 1992., iste noći kada su na obali Drine u selu Balatun ubijena 22 člana porodica Sarajlić, Malagić i Sejmenović, od kojih su šestero bili djeca. Njeni roditelji Muharem i Derviša, nana Rašida i brat Zekerijah ranije su pronađeni, identificirani i ukopani na šehidskom mezarju Lipić-Selimovići.

Za zločine u Bijeljini i Janji još niko nije odgovarao.