Pomoć iz Austrije za djecu sa posebnim potrebama

Pomoć iz Austrije za djecu sa posebnim potrebama

Pogledajte i link:

“Ne zaboravimo učenike Bosne”

        Austrijska Organizacija “Pomozi da pomognemo”, u saradnji sa organizacijom “Ne zaboravimo učenike Bosne”, donirala je 70 paketa hrane i kućnih potrepština, zatim pomagala za kretanje, te pakete odjeće i obuće korisnicima usluga Udruženja “Naše dijete” iz Kladnja. Ovo udruženje brine se o djeci sa posebnim potrebama, ali u neadekvatnim prostorijama i uz oskudnu novčanu podršku. Pomoć iz Austrije im je dobro došla i dala nadu da neće biti zaboravljeni.

Nase dijete

            “Naš moto je “Niko nije postao siromašan zato što je pomagao drugima”. Postojimo dvije godine i do sada smo imali akcije dodjele školskih torbi i školskog pribora u mnogim gradovima i selima BiH. Naravno, i u našoj Bijeljini. Prvi put smo bili u Kladnju i naši planovi su da i ubuduće pomažemo djeci sa posebnim potrebama, ali i svima u BiH kojima je pomoć potrebna,” kaže za Bijeljinac Nihad Suljić koji živi u okolini Beča i predsjednik je Organizacije “Pomozi da pomognemo”.

Donacija iz Austrije

            Prilikom dodjele pomoći Suljić je sa svojim saradnicima bio u Kladnju jer je želio na licu mjesta vidjeti i pitati šta sve treba udruženju “Naše dijete”. Ovo udruženje postoji dvije godine i ima 70 članova, a potrebna im je podrška kako bi ostvarili svoje ciljeve. Misija udruženja je da djeca sa posebnim potrebama postanu korisni članovi društva, koji bi živjeli od svoga rada.

DSCN1742