POMOĆ PORODICI OSMANOVIĆ

POMOĆ PORODICI OSMANOVIĆ

Fahrudin Osmanović i njegova dvanaestogodišnja kćerka Merisa žive sami u svojoj skromnoj kući u ulici Semberskih ratara 52, kod Poljoprivredne škole u Bijeljini. Već tri godine su bez električne energije, a nisu priključeni ni na gradsku vodovodnu mrežu. Merisa je učenica 5. razreda osnovne škole i redovno pohađa mektepsku nastavu, a njen otac godinama nakon rata nema stalno zaposlenje i bilo kakve redovne prihode.

Kuca u kojoj osmanovici zive

            Merisa je skromna, ali nasmijana djevočica koja ovih dana pomaže svom ocu. Kaže da bi voljela učiti i pisati zadaću pri svjetlosti sijalice, a i pogledati poneku dječiju emisiju ili crtić. Fahrudin kaže da ga je stid govoriti o svojim problemima i veli da čini koliko može da svojoj kćerki obezbijedi školovanje i život dostojan čovjeka. Muke svoje porodice ublažava teškim radom i nadom da će biti bolje, te da će ga zdravlje služiti. Radi šta stigne i šta mu se ponudi, ne pitajući za koliko novca, često za pet, deset ili dvadeset maraka.

Merisa i Fahrudin Osmanovic

            Ovih dana je, radeći za skromnu nadnicu, slomio nogu i ne zna od čega će sutra živjeti.Zbog toga su džemat Bijeljina, pri Medžlisu Islamske zajednice i DD “Merhamet” Bijeljina pokrenuli humanitarnu akciju pomoći ovoj ugroženoj porodici. Svi oni koji bi im na bilo koji način pomogli, mogu se obratiti na telefon ureda Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, 055 226 250, ili direktno na adresu Fahrudina Osmanovića, Semberskih ratara 52, 76 300 Bijeljina.
Neka Uzvišeni Allah omekša naša srca na putu činjenja dobra.