Pomoć za Školu malog nogometa/fudbala

Pomoć za Školu malog nogometa/fudbala

Piše: Mirsad ef. Okanović…

Dragi i poštovani prijatelji, sa početkom nove mektebske godine ponovo je počela sa radom i škola malog nogometa/fudbala pri našem Mektebu. Škola je besplatna i otvorena za sve polaznike mektebske nastave. Medžlis Islamske zajednice Bijeljina ima brojne aktivnosti i realizuje projekte na obnovi infrastrukture i unapređenju korištenja vakufske imovine, a na ovaj način želimo unaprijediti i naš rad sa djecom i omladinom.

Ovim putem pozivam sve koji mogu i žele da pomognu rad ove naše škole, da zajedno obradujemo ovu nasu dječicu i da im olakšamo napore kupovinom neophodne opreme kako bi njihovi treninzi bili što bolji i kvalitetniji. Za početak im je nephodno 7 lopti i ćunjevi za treninge, a ukupna cijena je 266 KM u Intersportu.

mn1

Obradujmo nasu vrijednu djecu, jer, možda je baš među njima novi Džeko, Pjanić, Begović, Bešić. Svi koji žele pomoći mogu se javiti u kancelariju MIZ-e Bijeljina, telefon 00387 (0)55 226 250 ili na telefon Mirsad ef. Okanovića koji mogu zatražiti od sekretara Medžlisa.

PS  https://www.facebook.com/mirso.okanovic?fref=ts

Dragi prijatelji, za nepun sahat za naše male fudbalere smo skupili 366 KM. Hvala našem Bijeljincu Nerminu Džafiću koji živi i radi u Švedskoj, hvala uvaženom efendiji Mehmedaliji Karamujiću iz Maoče, hvala Damiru Čauseviću iz Brčkog…neka vas Dragi Allah neizmjerno nagradi. Ukoliko još neko želi pomoći, ta sredstva ćemo usmjeriti za kupovinu komplet dresova za naše mališane…

Više…

mn5

U okviru programa unapređenja mektebske nastave, u nedjelju 12. oktobra 2014. godine u balon sali “Monte”, nastavljena je Škola malog nogometa pri Mektebskom centru Medžlisa islamske zajednice Bijeljina. Prvoga dana nastavka ove popularne škole okupila su se 22 mala nogometaša koje će i ove sezone nogometu učiti trener Muhamed Sajtanović.
“Očekuje se i veći broj djece, kao i prošle sezone, a osnovni uslov za polaznike ove škole je da redovno pohađaju mektebsku nastavu,” kazao je imam Mirsad ef. Okanović, koordinator Škole malog nogometa. Najmlađima se obratio i glavni bijeljinski imam Samir ef. Camić, koji im je poželio berićetan početak i ove škole, te uspješne sastanke i treninge.
“U Medžlisu islamske zajednice veliku pažnju posvećujemo nastavnom i vannastavnom radu sa djecom i mladima. O tome svjedoče naše sekcije pri Mektebskom centru. Naravno, i ovo je način da djeci i njihovim roditeljima približimo mektebsku nastavu. Sport je važan segment života svakoga čovjeka i mi želimo popularizirati i sport i nastavu na kojoj učimo osnove naše vjere. Bitno je da se ova djeca druže, da budu istinski drugovi, da se zbliže i u sportu i u vjeri. Bit će tu i utakmica, turnira, putovanja, a želimo da ovi nogometaši budu pravi muslimani i u sportu, da budu odgovorni, da znaju postizati pobjede, ali i podnositi poraze,” kazao je glavni imam Samir ef. Camić.
Dodao je da je i trener Muhamed Sajtanović ponikao u bijeljinskom Mektebu, da je sada cijenjeni nogometaš, te da je posvećenost malim nogometašima njegov doprinos radu MIZ Bijeljina.