Pomoći sebi, svojoj porodici, komšijama i prijateljima

Pomoći sebi, svojoj porodici, komšijama i prijateljima

Bajram-namaz na području Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina klanjan je u pet džamija, a centralna bajramska svečanost tradicionalno je održana u Atik Sultan Sulejmanovoj džamiji u Bijeljini. Vazio je imam Mirsad ef. Okanović, a Bajram-namaz predvodio je glavni imam Samir ef. Camić.

cestitanja nakon bajram namaza

            “Čovjek kao Allahovo stvorenje, slijedeći njegove upute i djelujući prema njima, upravo pokazuje koliko je spreman pomoći sebi, svojoj porodici, rodbini, komšijama i prijateljima. To je niz koji se ne može prekinuti ukoliko položimo ispit odanosti prema našem Stvoritelju,” dio je bajramske poruke Camir ef. Camića.

DSCN0427

Bajram-namaz u Atik džamiji klanjala je i petočlana delegacija iz turskog grada Adapazara, općina Serdivan. Radi se o petorici državljana Turske čije bošnjačko porijeklo je iz Bosne ili Sandžaka. Gosti iz Turske posjetili su i Janju, gdje su u dvorištu Čaršijske džamije pručili Fatihu na mezarima tragično preminulih Osmana, Ejjuba i Ibrahima.

DSCN0441

Inače, Medžlis Islamske zajednice Bijeljina ove godine obilježava petnaest godina obnove rada, a u četvrtak 17. oktobra u 20:00 sati, u Centru za kulturu bit će održana tradicionalna Bajramska akademija pod nazivom “I ti budi Ibrahim”.