PONOVO PORUKE MRŽNJE I UVREDA U BIJELJINI

PONOVO PORUKE MRŽNJE I UVREDA U BIJELJINI

Nakon nedavnog verbalnog ataka na muallimu Enisu Okanović, krajem marta ove godine,  u srijedu 6. aprila 2016. godine u Bijeljini su ponovo upućene poruke mržnje i uvreda, ovaj put ispisane na kancelariji Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, u samom centru grada. Morbidnim pisanjem posebno je atakovano na našeg glavnog imama Samir ef. Camića, kao vrhovnog vjerskog autoriteta muslimana na području MIZ Bijeljina. Izvinjavamo se čitateljima zbog nelagode pri gledanju fotografije.

Uvrijedljive grafite primijetili su službenici Medžlisa, na početku radnog vremena, a o svemu su odmah obaviješteni lokalna policija i Muftijstvo tuzlansko.
Za sada nepoznati počinitelji, i latinicom i ćirilicom, napisali su ono što se vidi na fotografijama, a tokom cijelog dana prolaznici su imali priliku čitati ono što je napisano. Aktivirala se i gradska uprava koja je poslala ljude da odmah obrišu grafite, ali je rukovodstvo Medžlisa zatražilo da se ništa ne dira dok se ne završe aktivnosti medija, kako bi se ovo nedjelo i tako zabilježilo.
Policijski inspektori napravili su uviđaj, a okolne nadzorne kamere mogle su zabilježiti i kretanje ispred kancelarije Medžlisa. No, tek će se vidjeti da li će počinitelji biti otkriveni. Za sada, iz policije su kazali da je otkriven identitet čovjeka koji je nedavno verbalno napao muallimu Enisu Okanović, vrijeđajući nju lično i veličajući lik i djelo Radovana Karadžića.