Od Ebu Hurejre r.a. se prenosi da je Poslanik sallallahu 'alejhi ve sellem rekao: Pogledajte u one koji su niži od vas, a ne u one koji su viši od vas, to je najbolji način da izbjegnete omalovažavanje Allahove blagodati prema vama.


POSJETA DŽEMATU SREDNJA TRNOVA

POSJETA DŽEMATU SREDNJA TRNOVA

U subotu 31. Januara 2009.g. održana je sjednica džematskog odbora Srednja Trnova kojoj je prisustvovao i glavni imam MIZ-e Bijeljina Samir ef. Camić.
Tokom sjednice razgovaralo se o inicijativi izgradnje Mekteba u džematu kako bi se u narednom periodu kvalitet mektebske nastave doveo na zadovoljavajući nivo. Svi članovi džematskog odbora podržali su inicijativu imama Mujage ef. Cifrića te je zaključeno da se u narednom periodu izvrše sve pripreme kako bi se u što kraćem roku sa realizacijom pomenutog projekta krenulo.
Kada je riječ o obnovi džamije, radovi se privode kraju, a očekivanja su da će džamija svečano biti otvorena u avgustu tekuće godine.

utrnoviS desna na lijevo: Mujaga Mustafić mutevelija, Ševket Halilović član džematskog odbora, Samir ef. Camić i Muriz Ahmetović član džematskog odbora.

SL272974Mujaga ef. Cifrić ispred džamije sa članovima džematskog odbora.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh