Posjeta Turskoj članova Mektepskog centra Bijeljina – Ljepota druženja sa prijateljima iz Serdivana

Posjeta Turskoj članova Mektepskog centra Bijeljina – Ljepota druženja sa prijateljima iz Serdivana

Nakon tri dana provedena sa prijateljima iz bratskog udruženja “Bosna- Sandžak”, općina Serdivan, grad Adapazar, Sakarya u Turskoj, članovi Mektepskog centra Bijeljina u utorak 28.08.2018. krenuli su ka Istanbulu, gdje će provesti naredna tri dana, a potom krenuti nazad u Domovinu. U našoj foto-galeriji možete vidjeti dio onoga što su doživjela naša djeca i omladina.

“Dočekani smo tradicionalno srdačno od strane naših domaćina. Druženja, sijela, odlazak na more, posjete znamenitostima, prijemi kod najviših zvaničnika samo su dio ljepote ovakvih posjeta. Predsjednik udruženja “Bosna-Sandžak”, Rafet Jatći i njegovi saradnici učinili su sve da se lijepo osjećamo. Da ih Allah nagradi za njihovo dobročinstvo. Jednu večeru sponzorirao je Jusuf Alemdar, načelnik općine Serdivan, a jedno jutarnje druženje uz doručak upriličio je gradonačelnik Sakarye Zeki Toćoglu. Danas (utorak) idemo ka Istanbulu, puni utisaka i finih sjećanja,” kazao je Samir ef. Camić, glavni imam MIZ Bijeljina.

Posjeta Turskoj ima i radni karakter, jer će se tamo nabaviti tepih, luster i ostale svjetiljke za Krpić džamiju u Bijeljini, oprema koja će se naknadno transportovati do svog odredišta. Molimo Uzvišenog Allaha da svim učesnicima ovog druženja uveća bereket i obraduje ih svojom milošću.