POTPISAN SPORAZUM O SUFINANSIRANJU

POTPISAN SPORAZUM O SUFINANSIRANJU

U prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, u subotu 12. juna, između MIZ Bijeljina i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH potpisan je sporazum o sufinansiranju obnove istorijskog spomenika Atik Sultan Sulejmanove džamije u Bijeljini.

DSCN0008Sporazum su potpisali ministar Safet Halilović i Sead Berberović, predsjednik MIZ Bijeljina, a prva novčana sredstva, potrebna za dovršetak obnove Atik džamije, već su odobrena. “O tome je odluku ranije donijela Državna komisija za povratak i mi smo to ovim sporazumom ozvaničili. Razgovarali smo i o prioritetnim projektima za buduću saradnju u ovoj oblasti,” rekao je ministar Halilović.
On je istakao da je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH za obnovu stambenih jedinica povratnika na području opštine Bijeljina do sada izdvojilo značajna sredstva. U 2008. godini izdvojeno je 250.000 KM, u 2009. godini 150.000 KM, koliko je odobreno i u 2010. godini za obnovu stambenih jedinica, u šta se ne računaju novoodobrena sredstva za obnovu Atik džamije.