Povodom početka nove školske godine muftija Fazlović posjetio Behram-begovu medresu

Povodom početka nove školske godine muftija Fazlović posjetio Behram-begovu medresu

Povodom početka nove školske godine, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je u utorak 8. septembra 2020. godine Behram-begovu medresu.

Nastava u Behram-begovoj medresi za učenike prvih razreda počela je u ponedjeljak 7. septembra. Za učenike i učenice ostalih razreda nastava će se odvijati prema predviđenom planu koji podrazumijeva da polovina učenika iz svakog razreda naizmjenično, svake druge sedmice, prisustvuje nastavi i boravi u internatu ove škole.

Muftija Fazlović je čestitao je učenicima prvih razreda upis u Behram-begovu medresu i poželio im uspjeh u njihovom radu.

“U ovoj školi ste kao kod svoje kuće. Vaši profesori su prema svojim namjerama i  željama da vam pomognu, daju dobar savjet i dosta korisnog znanja, najsličniji vašim roditeljima. U ovoj školi ste naslijedili uspješne generacije i sigurni smo da ćete i vi biti dobri i uspješni. Od svake nove generacije očekujemo da bude i bolja od prethodne. Bit ćemo uz vas, podsticati i podržavati vas na vašem putu izrastanja u velike ličnosti koje trebaju našem narodu i našoj zemlji”, kazao je muftija Fazlović.

Direktor Behram-begove medrese dr. Ahmed Hatunić ističe kako su sve potrebne pripreme za uspješan početak nastave obavljene na vrijeme. Nove okolnosti i rad u manjim grupama u Behram-begovoj medresi će doprinijeti još kvalitetnijem individualnom i odgojnom rad s učenicima, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, kazao je direktor Hatunić.

Muftija Vahid-ef. Fazlović i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac o svim segmentima rada Medrese razgovarali su s njenim direktorom dr. Ahmedom Hatunićem i njegovim pomoćnicima dr. Mensurom Husićem i prof. Mehmedalijom Čandićem.

Behram-begovu medresu u Tuzli, najstariju obrazovnu ustanovu u sjeveroistočnoj Bosni, ove školske godine pohađa 511 učenika i učenica.

 

A.Đ.   muftijstvotz.ba