Predsjednik HKD „Napredak“ dr. Franjo Topić kod Reisu-l-uleme

Predsjednik HKD „Napredak“ dr. Franjo Topić kod Reisu-l-uleme

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, 6. marta 2015., ugostio je predsjednika Hrvatskog kulturnog društva Napredak prof. dr. Franju Topića.

Nakon razgovora s Reisu-l-ulemom prof. dr. Topić je za MINA-u izjavio:

-Uvijek ima potrebe da se sretne i razgovara s Reisu-l-ulemom. Ja osobno poštujem Reisu-l-ulemu kao odmjerenog i umjerenog čovjeka, sklonog dijalogu što je za Bosnu i Hercegovinu vrlo važno, naročito u ova vremena kada smo svjedoci teških situacija u Siriji, Iraku, Libiji i drugim. Zato je vrlo važno ovdje promovirati dijalog, povjerenje, dobrotu, a ne radikalizam bilo koje vrste.

Reisu-l-ulema je i svojim posljednjim javnim izjavama djelovao smirujuće što je vrlo važno jer u svakom čovjeku postoji mogućnost razvitka i dobra i zla. Zato je važno da svi na svoj, primjeren način, razvijamo ono što je dobro. To je važno i za društvo i za obrazovanje, škole, medije i sve nas, pogotovo za vjerske službenike.

Također sam Reisu-l-ulemi zahvalio za podršku koju je dao za Papin dolazak. Papin dolazak i jeste u funkciji ekumenizma, dijaloga i pomirenja. Ja osobno mislim da Bosna I Hercegovina ima misiju za dijalog i ekumenizam, s obzirom da ovdje žive pravoslavni,  katolici i muslimani.

Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak prof.  dr. Franjo Topić je danas Reisu-l-ulemi uručio i prigodna Napretkova izdanja.