Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: Vjernici gledaju na svoje grijehe kao na to da sjede pod jednim brdom strahujući da se ono ne obruši na njih, dok griješnici gledaju na svoje grijehe kao na običnu muhu koja im stane na nos, pa je oni rukom svojom otjeraju!
(Buhari)

Predstavnici MIZ Bijeljina u Bratuncu

Predstavnici MIZ Bijeljina u Bratuncu

Predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, Samir ef. Camić, glavni imam i Sead Berberović, predsjednik Medžlisa, 13.02.2008.g., posjetili su Medžlis IZ i BZK „Preporod” u Bratuncu. Tom prilikom razgovarano je o problemima, razmijenjena su iskustva, ali i poslovne ideje.
MIZ Bijeljina trenutno adaptira mektepski centar, koji će biti mjesto okupljanja bošnjačke omladine jer je višenamjenskog karaktera. Izvršni odbor MIZ Bratunac upravo planira započeti gradnju jednog takvog edukativno-kulturnog i poslobnvog centra u našem gradu, tako da nam je stručna pomoć naših gostiju vrlo važna – kazao je Elvir ef. Hodžić, koji je sa gostima i Ramizom Salkićem, predsjenikom BZK „Preporod”, obišao mekteb u Hranči, koji je trenutno u izgradnji.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh