Prenosi se od Sehla ibn-Sa'da da je Resulullah s.a.w.s. rekao: U Džennetu imaju vrata koja se zovu Rejjan. Na njih ce ući postači na Sudnjem danu i niko drugi mimo njih. Reći će se: 'Gdje su postači?' Oni će ustati i na njih niko drugi neće ući. Kada oni uđu, ona će se zatvoriti i niko više na njih neće ući.
(Buhari i Muslim)


Predstavnici MIZ Bijeljina u Bratuncu

Predstavnici MIZ Bijeljina u Bratuncu

Predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, Samir ef. Camić, glavni imam i Sead Berberović, predsjednik Medžlisa, 13.02.2008.g., posjetili su Medžlis IZ i BZK „Preporod” u Bratuncu. Tom prilikom razgovarano je o problemima, razmijenjena su iskustva, ali i poslovne ideje.
MIZ Bijeljina trenutno adaptira mektepski centar, koji će biti mjesto okupljanja bošnjačke omladine jer je višenamjenskog karaktera. Izvršni odbor MIZ Bratunac upravo planira započeti gradnju jednog takvog edukativno-kulturnog i poslobnvog centra u našem gradu, tako da nam je stručna pomoć naših gostiju vrlo važna – kazao je Elvir ef. Hodžić, koji je sa gostima i Ramizom Salkićem, predsjenikom BZK „Preporod”, obišao mekteb u Hranči, koji je trenutno u izgradnji.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh